UUSIMMAT

Ensituntumat: Viaplayn uutuus Hiljaisuuden salaliitto on koukuttava jännityssarja Ruotsin aseviennistä

29.08.2018 17:03 | Helinä Laajalahti

Muropaketti kävi tutustumassa Viaplayn syksyn uutuussarjoihin. Syyskuussa alkava Hiljaisuuden salaliitto vaikuttaa pakkokatseltavien joukoon kuuluvalta jännityssarjalta.

Viaplay esitteli keskiviikkona medialle loppuvuoden uutuustarjontaansa. Tulossa on pohjoismaisten alkuperäissarjojen osalta vilkas syksy, joka käynnistyy syyskuun puolivälissä alkavalla jännityssarjalla Hiljaisuuden salaliitto.

Viaplayn alkuperäissisällön tarjonta on tähän saakka keskittynyt vahvasti ruotsalaisiin sarjoihin, mutta suunnitelmissa on laajentaa suomalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten sisältöjen osuutta. Palvelun sisältöjohtaja Fredrik Ljungberg paljasti muun muassa sen, että parhaat ideat tulevat tällä hetkellä Suomesta ja Norjasta. Suomesta lähtöisin olevia ja Viaplayn tuotannossa kansainvälisen kerroksen saavia sarjoja on tällä hetkellä tuotannossa useita, mutta Ljungberg ei vielä halua paljastaa niiden nimiä tai tekijöitä.

Syyskuun 14. päivä kahden jakson voimin alkava ja siitä lähtien viikottain julkaistavalla jaksolla jatkuva Hiljaisuuden salaliitto näyttää ensimmäisen jakson perusteella erittäin koukuttavalta ja laadukkaalta jännäriltä. Kahdeksanosainen sarja kertoo Ruotsin kaksinaismoralistisesta roolista maailman aseviennissä: toisaalta Ruotsilla on maine neutraalina rauhanturvaanaja, mutta toisaalta maa on maailman merkittävimpiä aseiden valmistaja- ja myyjämaita.

Sarjassa Jens Hultén näyttelee aikoinaan asekaupoista pois jäänyttä Robert Kastellia, joka tragedian ja vuosikymmenten poissaolon jälkeen palaa kotimaahansa Ruotsiin. Kostamaan, kuinkas muuten. Yhdessä Vera Vitalin esittämän toimittajan kanssa hän alkaa selvittää Ruotsin aseviennin pimeitä puolia.

Moni sarja vaatii useamman kuin yhden jakson lämmittelyä ennen katsojan koukuttumista. Hiljaisuuden salaliitto onnistui kuitenkin harvinaislaatuisen tehokkaasti herättämään utelaisuuden jo ensimmäisen jaksonsa aikana. Useassa maassa ensimmäisen jaksonsa aikana pistäytyvän sarjan ohjaa muun muassa Outlander-sarjaa ohjannut Charlotte Brändström, jonka kädenjäljessä näkyy suuren maailman meininki.

Lista syyskuun Viaplay-uutuuksista julkaistaan Muropaketissa lauantaina.

Muropaketin uusimmat