UUSIMMAT

Erikoistehostevastaava paljasti: Näin Taru sormusten herrasta -trilogia vaikutti Avengers: Endgameen

22.05.2019 18:01 | Muropaketin toimitus

Avengers: Endgamen lopputaistelu on Taru sormusten herrasta -elokuvista tutun efektitehtaan, Weta Digitalin, tuotosta.

Weta Digital on tehnyt elokuvien erikoistehosteita jo 25 vuoden ajan. Viimeisimpänä tuotoksena heiltä on tullut Avengers: Endgame ja erityisesti sen lopputaistelu. Cinemablendin haastattelussa Wetan erikoistehostevastaava Matt Aiken kertoo, miten Taru sormusten herrasta vaikutti uuteen Avengers-elokuvaan.

Aiken ja monet muut Endgamen parissa työskennelleet ovat olleet Wetassa mukana Taru sormusten herrasta -trilogiasta saakka.

“Meistä tuntui ajoittain kuin olisimme olleet jälleen Helmin syvänteessä ja Pelennorin taistelussa. Käytimme osittain samoja tekniikoita ja työkaluja kuin mitä Tarussa sormusten herrasta”, Aiken kertoo. Hän viittaa erityisesti Endgamen massiiviseen lopputaisteluun, joka luotiin käyttämällä samaa työkalua kuin Lord of the Ringsissä. “Toki se on siitä kehittyneempi versio, mutta työkaluna edelleen pääasiassa sama.”

“Mitä opimme Lord of the Ringsin aikaan toimi tässä yhtä hyvin”, Aiken kertoo. “Suurissa taisteluissa emme käsittele kaikkia osapuolia samalla tavalla, vaan myös Endgamessa eri armeijoilla on esimerkiksi omanlaisensa taistelutyylit.”

Muropaketin uusimmat