Eroottisesta hittikirjasta Fifty Shades – Sidottu tehdään elokuva

09.10.2012 09:36 | Muropaketin toimitus

Fifty Shades - Sidottu

Vuoden 2012 kirjailmiö Fifty Shades – Sidottu suuntaa seuraavaksi valkokankaalle. E. L. Jamesin kirjan filmatisoinnin käsikirjoittajaksi on nyt kiinnitetty Terra Nova -sarjan Kelly Marcel.

Suomeksikin julkaistu Fifty Shades kertoo nuoren opiskelijan ja bisnesmiehen sadomasokismilla kyllästetystä seksisuhteesta. Ensisijaisesti naisille suunnattu, mutta Dome.fi:n uutistoimituksen saamien tietojen mukaan myös miehille mutkatta soveltuva tarina on saanut jo kaksi jatko-osaa. Yhteensä kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa kappaletta.

Fifty Shades -elokuvan ohjaajasta, näyttelijöistä tai ensi-illasta ei ole vielä tietoa. Kirjailija E. L. James on kuitenkin mukana kirjansa filmatisoimisessa, joten materiaalia tuskin muokataan täysin tunnistamattomaksi. Internetissä kiertävien huhujen mukaan Harry Potter -elokuvista tuttu Emma Watson on ehdolla elokuvan pääosaan, mutta hän on jo lukuisia kertoja kiistänyt asian.

Jos Fifty Shades -kirja on vielä tuntematon, kuuluu kustantajan kuvaus seuraavasti:

”Eroottisen sensaatiotrilogian avaus – tämä on se kirja, josta kaikki puhuvat! Kokematon opiskelijatyttö kohtaa salaperäisen, viileäkatseisen miljonäärin. Heidän välilleen roihahtaa kiihko, joka mullistaa molempien käsityksen intohimosta. ’Luotatko minuun?’ hän kysyy yhtäkkiä. Sitten hän katoaa hetkeksi ja palaa luokseni kädessään hopeanharmaa silkkisolmio. ’Laita kätesi yhteen.’ ’Aivan omaa luokkaansa oleva, kuuma kirja-alan ilmiö sekoittaa toisiinsa Twilightin ja naisille suunnattun erotiikan. Jestas! Kirjan lukija saattaa hyvinkin ajaa bussipysäkkinsä ohi.’ – Entertainment Weekly”.

Lue myös:

Fifty Shades – ilmiöstä esseeksi

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Collider

Muropaketin uusimmat