Eternals-elokuvan alkuperäinen loppu oli valtavan masentava – Edes ohjaaja ei pitänyt siitä enää, kun elokuvaa leikattiin kasaan

03.01.2022 10:36 Muropaketin toimitus

Eternals-elokuva saapuu Disney+:aan 12. tammikuuta.

Marvelin Eternals-elokuvan ohjaaja Chloé Zhao kertoo Empiren jutussa Marvel Studiosin supersankariseikkailun lopun olleen alun perin aivan erilainen ja huomattavasti lopulliseen versioon päätynyttä synkempi.

Tästä eteenpäin luvassa on muutama spoileri, eli älä lue pidemmälle, jos et ole vielä katsonut mielipiteet jakanutta elokuvaa.


 

 

Eternals päättyi Marvel-leffalle tyypilliseen tapaan, pedaten jatkoa ja seuraavaa teosta. Hahmoista Sprite jäi Maapallolle, Thena, Druig ja Makkari lähtivät etsimään muita Muinaisia ja Sersi, Phastos ja Kingo päätyivät kuulemaan Arishemin tuomion.

Cliffhangerin sijaan ohjaaja Chloé Zhaon alkuperäinen loppu olisi tehnyt elokuvasta vielä enemmän omilla jaloillaan seisovan teoksen.

– Pidin aluksi synkemmästä lopusta, mutta katsojat eivät ehkä olisi olleet siitä niin innoissaan. Leikkausvaiheessa se alkoi masentaa minuakin. Alun perin kaikki hahmot päätyivät takaisin avaruusalukseen matkalle toiselle planeetalle, mutta he eivät muistaneet mitään elokuvan tapahtumista, sillä heidän muistinsa oli kokoaan pyyhitty, Zhao kertoo.

Vaihtoehtoinen loppu ei harmi kyllä ole mukana elokuvan Blu-ray -ja 4k Blu-ray -julkaisuissa, jotka ilmestyvät 31. tammikuuta.

Ne sisältävät kuitenkin ohjaajan kommenttiraidan, joka on tarpeeksi hyvä syy investoida fyysiseen julkaisuun. Muropaketin toimitus ei todellakaan aio katsoa elokuvaa enää uudestaan, mutta ohjaajan selitykset kiinnostavat meitä todella paljon.

Elokuva tulee Disney+:n valikoimaan 12. tammikuuta, mutta mukana tuskin on kaikkia ekstroja.

Eternals-arvostelussamme leffasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Eternalsissa on huimasti enemmän pelkkää puhetta kuin Marvel-leffoissa yleensä. Tunteet ja ihmissuhteet on nostettu pintaan. Sekä ihmisillä ja superolennoilla on seksuaalisia haluja.

Kaikki nämä on tungettu mukaan samasta syystä kuin miksi Zhao palkattiin ohjaajaksi. Eternals alleviivaa autenttisuuttaan ja yrittää epätoivoisesti todistaa olevansa ihan oikea elokuva. Mikään mainituista yksityiskohdista ei kuitenkaan tuo leffaan uskottavuutta. Eternals on aivan täyttä Marvelia, jossa on mukana vain tavallista enemmän ulkokuvia ja -kohtauksia.”

Arvostelu | Eternals on valtava pettymys – Marvelin ylipitkä elokuva tulvii hirveitä tehosteita ja tahatonta komiikkaa