UUSIMMAT

Ewan McGregor kommentoi Obi-Wan Kenobi -sarjan myöhästymistä: “Ei tässä mitään suurta draamaa ole”

25.01.2020 09:00 | Muropaketin toimitus | 1

Disney Plussalle kaavaillun Obi-Wan Kenobi -sarjan kuvausten alkaminen myöhästyy puolella vuodella.

Disney+ -palveluun tulossa olevan Obi-Wan Kenobin oman Star Wars -sarjan kuvausten uutisoitiin eilen myöhästyvän alun perin suunnitellusta, sillä Lucasfilm ei ollut tyytyväinen käsikirjoitukseen ja päätti palkata sarjalle uuden kirjoittajan. Comicbook.comin haastattelema päätähti Ewan McGregor kuitenkin toppuuttelee fanien huolta ja sanoo, ettei tilanteessa ole “suurta draamaa”.

“Se vain siirrettiin seuraavaan vuoteen, siinä kaikki. Käsikirjoitus on todella hyvä. Luulen, että nyt kun Episodi IX on ulkona ja kaikilla Lucasfilmillä vapautui enemmän aikaa tutustua käsikirjoitukseen, he tajusivat tarvitsevansa lisää aikaa jaksojen kirjoittamiseen. Olen lukenut 80-90 prosenttia tähän mennessä kirjoitetusta ja se on todella, todella hyvää. Sen sijaan että aloitamme kuvaukset elokuuussa, aloitammekin ne tammikuussa, siinä kaikki. Ei siinä sen kummempaa draamaa ole”, McGregor selittää.

Luovat erimielisyydet ja se, että sarja olisi nyt laitettu jäihin määrittelemättömäksi ajaksi, on McGregorin mukaan “hevonkakkaa”.

McGregor ei myöskään ole vahvistanut huhua, jonka mukaan alun perin kuuden jakson mittaiseksi suunniteltu sarja olisikin typistetty neljän jakson mittaiseksi. “En ole kuullut sellaisesta”, näyttelijä sanoo.

Hän ei myöskään usko sarjan julkaisuaikataulun muuttuvan vaikka kuvausten alkaminen myöhästyykin.

Keskustelu

Tuossahan McGregor vahvistaa, että Disney haluaa työstää kässärit uusiksi, eli eivät ne voi olla niin hyviä kuin hänen oma, maksettu mielipiteensä kertoo. Sarjan typistäminen vaikuttaa loogiselta seuraukselta, kun koko projekti alkaa nyt alusta, jos julkaisua ei halua lykätä.

Englanninkielisessä versiossa on kerrottu syyksi myös se, että juoni olisi ollut liian samankaltainen Mandalorian-sarjan kanssa. Unohtivatko Disney ja SjW-porukat taas kerran sen, ettei näitä projekteja voi työstää toisistaan erillisissä kuplissa, vaan yhteinen suurpiirteinen suunnitelma on oltava ensin olemassa?

Muropaketin uusimmat