Ewan McGregor mukaan Da Vinci -koodin ”jatko-osaan”

26.04.2008 10:56 Muropaketin toimitus

http://plaza.fi/s/f/editor/images/kaistauutinen.jpgDan Brownin kirjaan pohjautuva Da Vinci -koodi oli vuoden 2006 suurimpia elokuvamenestyjiä. Se oli vuoden toiseksi katsotuin elokuva ja tuotti maailmanlaajuisesti yli 750 miljoonaa dollaria. Ei liene siis ihme, että elokuvalle on valmistumassa jatko-osa – tai pikemminkin ”esiosa”. Aikaan ennen Da Vinci -koodin tapahtumia sijoittuva Enkelit ja demonit saa ensi-iltansa vuoden 2009 keväällä.

Enkelit ja demonit pohjautuu Dan Brownin samannimiseen romaaniin, joka ilmestyi vuonna 2000 (suom. 2005). Elokuvan ohjauksesta vastaa Da Vinci -koodinkin ohjannut Ron Howard. Robert Langdonina nähdään taas Tom Hanks. Elokuvan muita tähtiä ovat Ayelet Zurer sekä mm. Trainspottingista ja Tähtien Sota -elokuvista tuttu Ewan McGregor, joka esittää Langdonin Vatikaanissa vaikuttavaa liittolaista.

Elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2008, ja teattereihin Enkelit ja demonit saapuu tällä tietoa toukokuussa 2009. Alkuperäinen ensi-ilta oli aikataulutettu loppuvuodelle 2008, mutta Hollywoodin käsikirjoittajien lakko aiheutti muutoksia aikatauluihin.

Enkelit ja demonit on ilmestynyt suomeksi WSOY:n toimesta. Kustantamon kuvaus romaanista kuuluu seuraavasti:

”Tiedettä palvova salaseura valitsee kohteekseen paavin valintaan valmistautuvat kardinaalit. Kuka pystyy päihittämään paholaisen? Hyytävää jännitystä, järisyttäviä paljastuksia Da Vinci -koodin tekijältä.

Professori Robert Langdon saa pikaisen kutsun tulla tutkimaan Cernin ydinfysiikan tutkimuslaitoksessa Genevessä tapahtunutta murhaa. Uhrin rintaan on poltettu pahaenteinen merkki, jonka perusteella katolisen kirkon päävihollisekseen nimennyt salaseura on jälleen herännyt henkiin. Samalla se on hankkinut käsiinsä uudenaikaisen aseen, joka tuhoaa tieltään kaiken.

Tieteen nimeen vannova salaseura on valinnut kohteekseen uuden paavin valintaan Vatikaanissa valmistautuvat kardinaalit. Tuhannet ihmiset kerääntyvät Pietarinkirkon tuntumaan huolissaan uhkaavasta tuhosta. Katolisen kirkon pyhin paikka on vaarassa kadota silmänräpäyksessä.

Salaseuran historiaan perehtyneen professori Langdonin apuna on kaunis fyysikko Vittoria Vetra. Kaksikon tehtävänä on estää kostoa janoavan salaseuran mestarillinen hanke, jonka kulku on käsikirjoitettu vuosisatoja sitten Rooman kirkkoihin, muistomerkkeihin ja kaduille. Jokainen hetki tuo uhan entistä lähemmäksi. Häikäilemätön vastustaja on valmis suojelemaan salaisuuttaan viimeiseen veripisaraan saakka.

Luvassa on valioluokan jännitystä ja järisyttäviä paljastuksia Da Vinci -koodin tekijältä.”

Muropaketin uusimmat