Uusimmat

Fast & Furiousin parhaat hahmot eivät ole mukana seuraavassa leffassa – Paluu myöhemmin on kuitenkin mahdollista, lupasi ohjaaja

19.04.2021 09:21 Muropaketin toimitus

Dwayne Johnsonin ja Jason Stathamin esittämät Hobbs ja Shaw eivät ole mukana kesäkuussa nähtävässä Fast & Furious 9 -leffassa.

Fast & Furious -ohjaaja Justin Lin kertoo Deadlinen jutussa, että franchisen parhaat hahmot palaavat elokuvasarjaan todennäköisesti myöhemmin. Oman elokuvansa pari vuotta sitten saaneita Dwayne Johnsonin ja Jason Stathamin esittämiä Luke Hobbsia ja Deckard Shaw’ta ei nähdä tulevassa Fast & Furious 9 -leffassa.

Viisi Fast & Furious -leffaa ohjannut Lin kertoo, että hahmot ovat edelleen osa leffauniversumia.

– Mielestäni he eivät ole edes olleet poissa, vaan ovat edelleen osa tätä perhettä ja elokuvauniversumia, Lin sanoo.

– Leffasarja lähenee loppuaan, mutta minulla ei ole mitään rajoituksia. Kuka tahansa hahmoista voi tehdä paluun, hän jatkaa.

Fast & Furious 9 on ollut koronalimbossa jo yli vuoden, mutta näillä näkymin se saa vihdoinkin ensi-iltansa Yhdysvalloissa 25. kesäkuuta. Suomen ensi-ilta on 30. kesäkuuta. Elokuvan virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Dom Toretto (Vin Diesel) on vetäytynyt viettämään rauhallista kotielämää Lettyn ja poikansa Brianin kanssa. He kuitenkin tietävät, että vaikka taivaanranta näyttää seesteiseltä, sen takana heitä uhkaa aina vaara. Tällä kertaa Domin on kohdattava omat menneisyyden syntinsä pelastaakseen rakkaimpansa. Tuttu jengi palaa jälleen yhteen pysäyttääkseen koko maailma kohtaloa uhkaavan juonen, jonka takana on nerokkain salamurhaaja ja taitavin kuski, jonka he ovat koskaan kohdanneet – mies, joka sattuu olemaan myös Domin hylkiö-veli Jakob (John Cena).

Fast & Furious 9:n ohjaajaksi palaa Justin Lin, joka ohjasi sarjan osat 3-6 aikana, jolloin elokuvista tuli maailmanluokan menestys. Renkaat ulvovat jälleen maapallon ympäri –Lontoosta Tokioon, Keski-Amerikasta Edinburghiin ja salaisesta bunkkerista Azerbaidžanissa Tbilisin viliseville kaduille. Matkan varrella tavataan niin vanhoja ystäviä kuin vihollisiakin, kirjoitetaan historiaa uusiksi ja laitetaan perheen todellinen merkitys ennennäkemättömälle koetukselle.

Elokuvaa tähdittävät Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Oscar-voittaja Helen Mirren ja Oscar-voittaja Charlize Theron. Tähtikaartiin liittyvät Grammy-palkittu Cardi B uutena hahmona, Leysa-nimisenä naisena jolla on yhteys Domin menneisyyteen, sekä reggae-sensaatio Ozuna cameoroolissa. Elokuvan ovat tuottaneet Neal H. Moritz, Vin Diesel, Jeff Kirschenbaum, Joe Roth, Justin Lin, Clayton Townsend ja Samantha Vincent.”