Uusimmat

Filth-elokuvan ohjaaja päätyi tekemään Paska-filmatisointiaan kännissä

18.11.2013 21:10 Muropaketin toimitus

Jon S. Baird

Perjantaina Suomen ensi-iltansa saanut Filth on filmatisointi Irvine Welshin Paska-romaanista. Dome.fi:n haastattelussa ohjaaja Jon S. Baird selittää, miten hän oikein päätyi mukaan projektiin.

Paskan sanottiin olevan yksi niistä kirjoista, joiden filmaaminen on mahdotonta. Tai jos ei mahdotonta, niin ainakin tuomittu epäonnistumaan. Jon S. Baird tapasi kirjailija Welshin ensimmäistä kertaa heidän yhteisen ystävänsä kotibileissä. Hän oli nauttinut ehkä muutaman oluen liikaa ja marssi kirjailijalegendan puheille ja ilmoitti humalaisella rehvakkudella olevansa se kaveri joka aikoo filmata Filthin ja tehdä siitä hyvän elokuvan.

– Olimme molemmat melko hyvässä humalassa. Kerroin että Filth on lempikirjani hänen tuotannostaan ja haluaisin tehdä siitä leffa-adaptaation. Oikeudet sen filmaamiseen eivät kuitenkaan silloin olleet tarjolla, mutta känninen höpinäni taisi vakuuttaa hänet. Kun oikeudet tulivat tarjolle, hän soitti minulle ja kysyi että olenko vielä kiinnostunut. Eli joskus liika alkoholi ja sen aikaansaama itsevarmuus ovat hyviä asioita, ohjaaja nauraa.

Lue koko haastattelu täältä:

Filth-elokuvan ohjaaja Jon S. Baird on matkalla maailmanmaineeseen jalat tukevasti maassa