Finnkino poistaa Apulanta-elokuvan ”Teit meistä kauniin” tänään kaikista teattereistaan

13.10.2016 07:56 | Tatu Junni

Teit meistä kauniin

Finnkino uutisoi päättäneensä poistaa ohjelmistostaan Tuukka Temosen ohjaaman Teit meistä kauniin -elokuvan. Elokuva on katsottavissa Finnkinon teattereissa enää tänään.

Suomen elokuvateatterien kiistaton markkinajohtaja Finnkino pahoittelee tiedotteessaan elokuvakävijöille aiheutuvaa mahdollista harmia. Poistopäätöksen taustalla on Finnkinolle yllätyksenä tullut Teit meistä kauniin -elokuvan levittäjän suoratoistopalvelun kanssa tekemä sopimus, jonka mukaan elokuva on vuokrattavissa Elisan palvelusta vain 30 päivää ensi-illan jälkeen.

Normaalisti elokuvia esitetään teatterissa 2-4 kuukautta ennen ”seuraavaan jakelukanavaan” siirtymistä.

”Tämän seikan ohella vaikutti myös syksyn monipuolinen ja laaja ohjelmisto, joka aiheuttaa ohjelmistollista ruuhkaa”, Finnkino painottaa.

Vahvoista mielipiteistään tunnettu Tuukka Temonen on kommentoinut asiaa runsaasti muun muassa Facebook-sivullaan. Ohjaajan mukaan sopimus Elisan kanssa oli välttämätön rahoituksen kannalta ja suoratoistovaihtoehto yksinomaan fanien palvelemista. ”Elisan versio” elokuvasta on 10 minuuttia teatteriversiota pidempi ja sen vuokramaksu enemmän kuin yksittäisen leffalipun hinta.

Ristiriitaisen vastaanoton ja paljon mediamyllytystä kerännyt Teit meistä kauniin on yltänyt teatterikierroksellaan vähän yli 100 000 katsojaan. Dome.fi:n arvostelussa Temosen elokuva ei löytänyt tietään kriitikon sydämeen. Aki Lehti totesi katselukokemuksestaan seuraavaa:

”Massiivisen melodramaattinen elokuva laahaa, eikä muutama koominen kohtaus onnistu keventämään tunnelmaa. 1990-luvun alun laman laannuttamassa Heinolassa ahdistus ja teiniangsti jyräävät kaiken alleen, vaikka bändihommien pitäisi olla pääosin hauskaa todellisuuspakoa. Sitä se varmasti Apulannallekin oli, mutta Temonen haluaa näyttää lähinnä vain vaikeudet, jotka pitää ylittää matkalla Suomen suosituimmaksi rock-yhtyeeksi. Nostalgian varaan rakennetussa leffassa voisi olla mukana enemmän aitoa iloa.”

Muropaketin uusimmat