Uusimmat

Fox-studio suunnittelee jo Deadpool 3:a – ja X-Men-elokuvasarjalle uutta alkua

10.11.2016 07:51 Tatu Junni

Deadpool

The Hollywood Reporter on kirjoittanut katsauksen 20th Century Foxin X-Men-universumista. Lehden mukaan studio on tienhaarassa mitä tulee mutanttien tulevaisuuteen.

Tänä vuonna ilmestyneistä X-Men-elokuvista Deadpool oli yllätysmenestys, kun taas X-Men: Apocalypse alisuoritti ja jäi tavoitteistaan. Tämän myötä Foxin kokouspöydissä on pureskeltu viinereiden lisäksi dollareita ja mutanttien tulevaisuutta laajassa mittakaavassa.

Syytä suunnitelmien laatimiseen onkin, sillä Fox on melkoisten haasteiden edessä. Hugh Jackman jättää Wolverinen roolin ensi maaliskuun Logan-elokuvan myötä; Jennifer Lawrencen, James McAvoyn ja Michael Fassbenderin sopimukset ovat päättyneet; Channing Tatumin kuluvalle syksylle luvattu Gambiitti yhä telakalla ja kaiken muun pahan lisäksi Deadpoolin ohjaaja Tim Miller jätti jatko-osan muutama viikko sitten.

Jotain pitäisi tehdä, jotta neljä miljardia dollaria keränneen elokuvasarjan tulevaisuus voidaan turvata.

The Hollywood Reporterin mukaan 20th Century Fox aikoo nyt panostaa Deadpooliin. Deadpool 2 on vasta esituotannossa, mutta studio suunnittelee vankasti jo Deadpool 3:a, jossa nähtäisiin suupaltin palkkamurhaajan lisäksi X-Force-ryhmän jäseniä. Deadpoolin ja Deadpool 2:ssa esiteltävän Cablen lisäksi X-Forceen on kuulunut vuosien saatossa esimerkiksi Tajunta, Arkkienkeli, Domino ja Fantomex. Foxilla on siis runsaasti hahmoja, joista valita.

Deadpoolin ja X-Forcen lisäksi Fox aikoo tuoda valkokankaalle Uudet mutantit (The New Mutants). Josh Boonen ohjattavaksi uskotun toimintaseikkailun kuvaukset saattavat alkaa jo ensi keväänä.

Deadpooliin ei siis kajota, mutta varsinaisen X-Men-elokuvasarjan suhteen on luvassa muutoksia. Simon Kinberg jatkaa tuottajana ja käsikirjoittajana, mutta neljä mutanttileffaa tehnyt Bryan Singer ei enää palaa ohjaajaksi. Luvassa on jonkinasteinen ”reboot”, mutta vielä ei ole tiedossa millainen tai miten laaja. Fox kuitenkin toivoo Lawrencen, McAvoyn ja Fassbenderin palaavan yhä rooleihinsa ja käsikirjoitusta rustataan sitä silmällä pitäen.

THR:n koko artikkelin voi lukea täältä:

Fox’s X-Men Issues: Jennifer Lawrence Unsigned, ’Deadpool’ Defections, ’Gambit’ on Hold

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat