Uusimmat

Francis Ford Coppolan vuosikymmeniä suunnittelema Megalopolis-scifi-elokuva toteutuu vihdoinkin – Mukana mm. Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett ja James Caan

01.09.2021 10:25 Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola

82-vuotias Francis Ford Coppola rahoittaa yli 100 miljoonan dollarin elokuvan pääosin itse.

Francis Ford Coppolan 1980-luvulta asti suunnittelema Megalopolis-scifi-elokuva toteutuu Deadlinen mukaan lopultakin. Nimiä ei ole vielä papereissa, mutta Coppola kertoo haluavansa elokuvaan muun muassa Oscar Isaacin, Forest Whitakerin, Cate Blanchettin, Jessica Langen, Michelle Pfeifferin, Jon Voightin, Zendayan ja James Caanin. Hän on neuvotellut jo kaikkien kanssa.

Megalopolis-tieteisepookki kertoo arkkitehdista, joka haluaa rakentaa New Yorkin uusiksi ja tehdä siitä utopian katastrofin jälkeen.

– Olen sitoutunut tekemään elokuvan ja haluaisin kuvata sen vuoden 2022 syksyllä. Kaikki näyttelijäni eivät ole vielä virallisesti mukana, mutta tällä porukalla luvassa on jotain upeaa, Coppola sanoo.

Coppola aikoo ottaa jälleen huiman riskin. Mukana on jo joitakin ulkopuolisia rahoittajia, mutta ohjaaja maksaa suurimman osan leffan kuluista omasta pussistaan. Tieteiselokuvan budjetti on noin 100-120 miljoonaa dollaria.

Coppolan tuorein työ on viime vuonna ilmestynyt The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone, joka on uusiksi leikattu versio Kummisetä III -elokuvasta. Se on katsottavissa Paramount+-palvelussa.