Game of Thrones -faneilla on yhä toivoa saada rakkaalle tarinalle sen arvoinen lopetus

29.06.2021 14:00 | Muropaketin toimitus

George R.R. Martin pyrkii yhä kirjoittamaan Game of Thrones -tarinansa loppuun Tulen ja jään laulu -kirjojensa muodossa.

HBO Nordicin Game of Thrones -sarja päättyi kaksi vuotta sitten hyvin ristiriitaisissa tunnelmissa. Kovin tyytyväinen ei ollut myöskään tarinan alkuperäinen luoja George R.R. Martin, joka edelleen pyrkii kirjoittamaan Tulen ja jään laulu -tarinansa päätökseen kirjojen muodossa.

Tuoreessa haastattelussa (Comic Bookin kautta) Martin kertoo toivovansa, että olisi pystynyt pysymään kirjojensa osalta edellä tv-sarjaa.

Game of Thrones -sarja alkoi siinä vaiheessa, kun Martin oli kirjoittanut neljä romaania ja oli juuri viimeistelemässä viidettä. Martinin kiireiden vuoksi tuo viides kirja on jäänyt toistaiseksi viimeiseksi ja sarja hujautti tarinassa edelle.

“Tilanteesta tuli vähän outo, koska nyt sarja oli edellä minua ja menossa hieman eri suuntaan. Työstän kirjaa edelleen, joten näette minun oman versioni lopetuksesta sitten kun se julkaistaan”, Martin kommentoi.

Kuudennen Tulen ja jään laulu -romaanin julkaisupäivä ei kuitenkaan edelleenkään ole tiedossa. Lisäksi päätöstä saadaan odottaa vielä seitsemänteen romaaniin saakka, minkä Martin on kertonut olevan viimeinen tämän tarinalinjan kirja. Television puolella maailma laajenee spinoff-sarjaan House of the Dragon, joka on määrä julkaista HBO:lla ensi vuoden puolella.