Game of Thrones -tähti vetoaa faneihin: “Lopettakaa huskykoirien ostaminen”

12.04.2019 20:03 | Muropaketin toimitus

Tv-sarja Game of Thrones on lisännyt huskyjen kysyntää – ja samalla myös niiden määrää hylättyjen eläinten keskuksissa.

Elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintyvät eläimet, etenkin koirat, kasvavat usein niin suosituiksi, että niiden näköisten kysyntä kasvaa myös oikeassa elämässä. Elokuvassa eläimeen ihastuneet ihmiset haluavat itselleen samanlaisen ja suosio räjähtää käsiin – näin kävi aikoinaan esimerkiksi collieiden suhteen Lassien myötä, dalmatialaisten suhteen Disneyn piirretyn julkaisun jälkeen ja bernhardilaisten suhteen Beethoven-elokuvien kulta-aikaan.

Nyt saman kohtalon ovat saaneet huskyt, sillä ne näyttävät paljolti samalta kuin Game of Thronesissa nähtävät hurjasudet. Husky on kuitenkin vaativa koirarotu, joka tarvitsee esimerkiksi paljon liikuntaa. Tämä on puolestaan johtanut siihen, että näiden komeiden koirien määrä hylättyjen eläinten keskuksissa on kasvanut.

Game of Thronesissa Bronnia esittävä Jerome Flynn vetoaa nyt Petan videolla sarjan faneihin ja muihin ihmisiin, etteivät nämä hankkisi huskya hetken mielijohteesta. Koiran hankkimista suunnitteleville hän suosittelee vierailua hylättyjen eläinten keskuksissa ja ostamisen sijaan adoptoimaan koiraystävän. Katso vetoomus tästä:

Muropaketin uusimmat