UUSIMMAT

Gary Oldman on Winston Churchill – Ylistetystä Darkest Hour -elokuvasta julkaistiin uusi komea juliste

28.09.2017 09:31 | Muropaketin toimitus

Parhaan miespääosan Oscar-palkinto taitaa napsahtaa vihdoinkin Oldmanille.

Ohjaaja Joe Wrightin Darkest Hour -draama on kehuttu maasta taivaisiin ja ylistystä on kerännyt eniten tunnistamattomaksi maskeerattu Gary Oldman pääosassa Winston Churchillina. Nyt elokuvasta on julkaistu uusi komea juliste.

Britannian entistä pääministeriä esittävän Oldmanin maskiin ja roolia varten tehdyn erikoispuvun pukemiseen ja riisumiseen meni melkein viisi tuntia päivässä. Kuvaukset vaativassa maskissa ja puku päällä kestivät 50 päivää, mutta se oli roolin haasteista se pienempi, sillä Oldman sai kuvauksissa nikotiinimyrkytyksen.

Oldman ei ole koskaan voittanut Oscaria ja ehdollakin hän on ollut vain kerran, vuonna 2011 elokuvasta Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja. Nyt useat elokuvan jo nähneet kriitikot povaavat brittinäyttelijän pokkaavan parhaan miespääosan pystin Darkest Hourista.

Toisen maailmansodan aikaan tapahtuva Darkest Hour sijoittuu vuoteen 1940, jolloin Iso-Britannian pääministeri Churchill oli juuri aloittanut virassaan. Oldmanin lisäksi leffassa nähdään muun muassa Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup ja Ben Mendelsohn.

Darkest Hour saa ensi-iltansa  Suomessa 19. tammikuuta 2018. Uuden julisteen alapuolelta löytyy vielä kertauksena elokuvan traileri.