George Clooney ei halua tehdä 3D-elokuvia enää koskaan

03.11.2011 11:19 | Muropaketin toimitus

Valitukset 3D-elokuvien katsomisen ärsyttävyydestä ovat arkipäivää. Harvemmin tehostekikkailusta kuulee valitusta elokuvan näyttelijöiden taholta. George Clooney kuitenkin rikkoo nyt rajoja.

Alfonso Cuarónin mahtipontinen Gravity-sci-fi-elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2012. Pääosaa esittävä George Clooney on kommentoinut USA Today -lehdelle Gravityn olevan hänen ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen 3D-elokuvansa. Sen kummemmin Hollywoodin suosituimpiin näyttelijöihin lukeutuva mies ei kantaansa perustellut.

George Clooneyn ohella Gravityssa näyttelee ainakin Sandra Bullock. Muita pääosanäyttelijöitä ei elokuvassa todennäköisesti olekaan.

Elokuva kertoo Hubble-teleskooppia korjaavista astronauteista, jotka tekevät parhaansa päästäkseen palaamaan takaisin Maahan. Lähtökohta toki kalskahtaa hieman Michael Bay -elokuvalta, mutta Gravity on todennäköisesti jotain ihan päinvastaista. ”Se on hyvin outo elokuva, oikeasti. Kaksi ihmistä avaruudessa. Ei hirviöitä. Se on enemmän 2001:aa kuin toimintaelokuvaa”, Clooney on todennut.

Alfonso Cuarón on aikaisemmin ohjannut muun muassa elokuvat Children of Men, Ja äitiäs kans sekä Harry Potter ja Azkabanin vanki.

Lähde: USA Today
Kuva elokuvasta Solaris (2002)

Muropaketin uusimmat