Uusimmat

George Clooneyn uudesta Netflix-elokuvasta povataan Oscar-voittajaa – Julkaistaan palvelussa jouluviikolla

10.12.2020 17:00 Muropaketin toimitus

George Clooneyn ohjaama ja tähdittämä The Midnight Sky julkaistaan Netflixissä 23. joulukuuta.

Ensi vuoden Oscar-gaala tulee olemaan hyvin erinäköinen kuin yleensä, koska vuoden 2020 julkaisuista valtaosa on siirretty tulevaisuuteen ja tarjolle on tullut vain kourallinen uusia, palkintogaalan kannalta potentiaalisia elokuvia. Spekulointi Oscar-voittajista on kuitenkin perinteiseen tapaan alkanut.

George Clooneyn ohjaama, tuottama ja tähdittämä The Midnight Sky julkaistaan jouluviikolla Netflixissä. Variety povaa siitä suurta voittajaa seuraaviin Oscareihin – siitäkin huolimatta, että elokuva osuu Elokuva-akatemian kannalta hankalaan tieteiselokuvien genreen.

Variety kertoo Clooneyn kiinnittäneen elokuvaansa erinomaisen teknisen tiimin, mikä jo itsessään povaa menestystä gaalan teknisemmissä kategorioissa, mutta pönkittää myös mahdollisuuksia parhaan ohjaajan ja elokuvan kategorioihin.

Clooney on yksi kolmesta ihmisestä, joka on uransa aikana ollut ehdokkaana peräti kuudessa eri kategoriassa (paras elokuva, ohjaaja, miespääosa, miessivuosa, alkuperäinen ja sovitettu käsikirjoitus). Muita vastaavia ovat olleet Alfonso Cuaron ja Walt Disney.

Näillä näkymin 93. Oscar-gaala järjestetään 25. huhtikuuta 2021.