UUSIMMAT

George R.R. Martin paiski viime vuonna hommia apinanraivolla: “Satoja sivuja nyt valmiina”

03.02.2021 14:10 | Muropaketin toimitus

George R.R. Martin suunnittelee (tai ainakin toivoo) saavansa Winds of Winter -romaanin valmiiksi tämän vuoden aikana.

Game of Thrones -kirjailija George R.R. Martin on työstänyt seuraavaa Tulen ja jään laulu -kirjaansa jo vuosia. Viime vuonna odotettu Winds of Winter on vihdoin nytkähtänyt eteenpäin ainakin jonkin verran.

Martin kertoo blogipostauksessaan kirjoittaneensa viime vuonna satoja sivuja tekstiä. Game of Thronesin ystävät joutuvat kuitenkin vielä pidättelemään intoaan, sillä valmiista romaanista puuttuu hänen mukaansa vielä satoja muita sivuja.

Toistaiseksi Winds of Winteriä on lupailtu valmiiksi vuoden 2021 lopussa, mutta Martin kuittaa tämän edelleen vain toiveeksi.

“Kirjoitin Winds of Winteriä satoja ja taas satoja sivuja vuonna 2020. Se oli paras vuosi sen jälkeen, kun aloitin WoW:n. Miksi? En tiedä. Ehkä eristäytymisen vuoksi. Tai ehkä vain pääsin vauhtiin. Joskus minä vain pääsen vauhtiin. Tätä vauhtia pitää vaan jatkaa, sillä minulla on vielä satoja sivuja lisää kirjoitettavana, ennen kuin olen saanut romaanin tyydyttävään päätökseen. Se on vuonna 2021. Toivottavasti”, Martin kirjoittaa.

Tv-sarjamuodossa Game of Thrones ennätti mennä Martinin romaanien ohi. Winds of Winter osittain kertaa sarjassa nähtyä, mutta Martin on luvannut siihen myös paljon uutta.

Muropaketin uusimmat