George R.R. Martin paljasti viisi uutta asiaa tulevasta Game of Thrones -esiosasarjasta

10.07.2019 14:02 | Muropaketin toimitus

Jane Goldmanin luotsaamaa Game of Thronesin esiosasarjaa kuvataan parhaillaan Pohjois-Irlannissa.

Game of Thronesin maailmaan sijoittuvaa HBO-sarjaa kuvataan parhaillaan, mutta tulevasta sarjasta on paljastettu vasta hyvin vähän julkisuuteen. Entertainment Weeklyn haastattelussa tarinan isä George R.R. Martin kertoo sarjasta viisi uutta faktaa.

1. Esiosassa Westeros on jaettu jopa sataan kuningaskuntaan. Game of Thronesissa kuningaskuntia oli seitsemän, mutta kun mennään ajassa taaksepäin noin 5000 vuotta, mihin tulevan sarjan on kerrottu sijoittuvan, pieniä kuningaskuntia on jopa sata.

2. Starkin suku ja hurjasudet ovat mukana. “Starkit ehdottomasti ovat mukana. Tietenkin Valkoiset kulkijat, tai kuten heitä kirjoissani kutsutaan, The Others, Toiset. On myös hurjasusia ja mammutteja”, Martin vahvistaa.

3. Lannisterit puuttuvat – ainakin aluksi. Esiosasarja sijoittuu aikaan, jolloin Lannisterin sukua ei vielä ole olemassa. “Lannistereita ei ole vielä, mutta Casterly Rock on tietenkin olemassa, sehän on kuin Gibraltar. Sitä asuttavat casterlyläiset, joiden mukaan paikka on saanut nimensä.”

4. Sarja on näyttelijöiden kokonaisuus. Vaikka on annettu ymmärtää, että sarjaa johtaisivat muutamat nimekkäät näyttelijät kuten Naomi Watts, Martin kaihtaa sanaa “pääosa”. “Kuten Game of Thronesissa ketään ei nimitetty pääosanäyttelijäksi ennen kuin vasta ihan loppuaikoina. Palkintogaaloissakin kaikki olivat sivuosia. Luulen että näin on myös tulevassa sarjassa. Meillä ei ole pääosia vaan suuri näyttelijöiden kokonaisuus.”

5. Sarjan nimi on mahdollisesti The Longest Night. Esiosasarja on toistaiseksi vielä virallisesti nimeämätön, mutta kirjailija on ehdottanut sille nimeä The Long Night. “Olen lisäksi kuullut ehdotettavan nimeksi The Longest Night, mikä on mielestäni ihan hyvä myös”, Martin kertoo.