Ghost Rider 2:n ohjaaja tylyttää Marvel-elokuvia

08.01.2018 21:03 | Muropaketin toimitus

Aaveajaja

Marvelin elokuvauniversumi laajenee jatkuvasti ja tuottaa kassamagneetteja toisensa perään. Ghost Rider: Spirit of Vengeance -elokuvan ohjaajalla on kuitenkin tylyä sanottavaa nykyelokuvista.

Marvel-elokuvat tuntuvat saaneet osakseen niin yleisön kuin kriitikoidenkin rakkauden – ainakin vielä toistaiseksi. Vuonna 2011 Marvelille elokuvan Ghost Rider: Spirit of Vengeance toisena ohjaajana ohjannut Brian Taylor ei kuitenkaan ole nykyelokuvien ystävä. Hän kommentoi MCU:n nykyisiä elokuvia näin:

”Marvel-elokuvat, en vain ymmärrä yhtään. Minun pitää olla rehellinen, ne tuntuvat minusta hirveän pitkiltä. Minun pitää olla varovainen että miten sanon tämän. En vain ymmärrä niitä. Olen jokseenkin kyllästynyt niihin enkä pidä niitä erityisen viihdyttävinä. Ne ovat kyllä erittäin hyvin tehtyjä käsityönsä osalta. Toiminta on todella hyvää. Teknisesti ne ovat oikein mahtavia. Niissä on paljon näyttelijöitä joista pidän paljon. Mutta en vain ymmärrä niitä.”

Liekö Taylorin kommenteissa kuultavissa pientä katkeruutta? Nicolas Cagen tähdittämä Ghost Rider -jatko-osa kun ei aikoinaan saanut osakseen yhtä lämmintä vastaanottoa kuin vaikkapa uusin Marvel-elokuva Thor: Ragnarok. Lippuluukuilla Ghost Rider: Spirit of Vengeance tienasi vain 132 miljoonaa dollaria ja sen tuoreus on Rotten Tomatoes -sivustolla ainoastaan 17 %.

Näyttää kuitenkin siltä, että supersankarielokuvat eivät ole ihan lähivuosina mihinkään katoamassa. Eihän sitäkään tiedetä, vaikka Ghost Rider palaisi jossakin vaiheessa kuvioihin.