Uusimmat

Good Omens -tähti Michael Sheen katsoo Britanniaa kriittisellä silmällä – Antoi takaisin kuningattarelta saamansa arvonimen

31.12.2020 13:55 Muropaketin toimitus

Näyttelijä Michael Sheen palkittiin brittiläisen imperiumin ritarikunnan arvonimellä vuonna 2009.

Muun muassa tv-sarjoista Good Omens ja Masters of Sex sekä elokuvasta The Queen tunnettu brittinäyttelijä Michael Sheen sai vuonna 2009 kuningatar Elizabethilta brittiläisen imperiumin ritarikunnan arvonimen (OBE) palveluksistaan draaman parissa. Guardianin tuoreessa haastattelussa Sheen kuitenkin kertoo palauttaneensa arvonimen takaisin kuningattarelle vuonna 2017.

Sheen ei nimittäin halua, että häntä pidetään tekopyhänä.

Hän kertoo tutustuneensa Englannin ja Walesin väliseen suhteeseen muutama vuosi sitten valmistautuessaan pitämään luentoa Walesin puolesta puhuneesta kirjailija Raymond Williamsista. Tämän jälkeen hän kertoo tunteneensa epämukavuutta esimerkiksi siitä, että Britannian kruununperilliselle on annettu Walesin prinssin arvonimi siitä huolimatta että tämä on englantilainen.

“Tutkimukseni aikana opin paljon Walesin historiasta. Muistan silloin miettineeni, että minulla on kaksi vaihtoehtoa: joko pitää OBE ja jättää luento pitämättä, tai pitää luento ja antaa OBE takaisin. Päätin pitää luennon”, Sheen kertoo. “En halua olla epäkunnioittava, mutta tajusin muussa tapauksessa olevani tekopyhä, jos puhuisin niistä asioista mistä meinasin puhua luennossa Walesin ja Britannian välisestä suhteesta.”

Katso koko haastattelu tästä videosta: