Uusimmat

Good Omens -vihaajat vaativat kesällä Netflixiä lakkauttamaan Amazon Primessa julkaistun sarjan – Neil Gaimanin mielestä tämä oli “parasta maailmassa”

29.10.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin romaaniin pohjautuva Good Omens julkaistiin kesällä Amazon Primella. Kovasti uskonnolliset ryhmät vaativat sarjaa lopetettavaksi – mutta osoittivat vetoomuksensa Netflixille.

Netflixille osoitettu vaatimus lopettaa Good Omens -sarja keräsi kesällä yli 20 000 allekirjoitusta internetissä, sillä uskonnollisten ihmisten mielestä sarja “pilkkasi jumalan viisautta”. Vaatimuksessa oli kaksikin mutkaa. Ensinnäkään Netflix ei ollut missään tekemisissä sarjan kanssa, sillä sen julkaisija oli Amazon Prime. Toisekseen sarja oli romaaniin pohjautuva minisarja, jolle ei ollut suunnitteilla jatkoa.

Radio Timesin haastattelussa Neil Gaiman on paljastanut olleensa iloinen vetoomuksesta ja kertonut sen olevan “parasta maailmassa”. “Olisin halunnut lähettää suklaarasian sen organisoijalle – tosin he olisivat varmaan pitäneet sitä sarkasmina, mutta se oli parasta maailmassa.”

Gaiman tarkentaa kommenttiaan selittämällä, että kyseistä vetoomusta voi pitää “parhaana mahdollisena markkinointityökaluna”. Vetoomuksesta tehdyn uutisoinnin myötä tieto Good Omensista levisi ympäri maailman ja Gaiman iloitsee siitä, että näin kaikki saivat tietää, että sarja on nähtävissä juuri Amazon Primella.

“Se myös osoitti, että ihmiset, jotka allekirjoittavat näitä adresseja sarjojen lakkauttamiseksi eivät itse asiassa edes katso niitä. Kuka tahansa, joka on nähnyt Good Omensin, olisi huomannut miten typerä koko vetoomus on, ja jokainen joka on nähnyt Good Omensin, tietää, että se julkaistiin Amazon Primella”, Gaiman kertoo.