Gravity-ohjaaja Alfonso Cuarónin Netflix-elokuva Roma nähdään Suomessa myös elokuvateattereissa

21.11.2018 09:58 | Muropaketin toimitus

Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut Roma pyörii teattereissa viikon verran ennen Netflix-ensi-iltaa.

Alfonso Cuarónin (Gravity, Ihmisen pojat, Ja äitiäs kans) uutuuselokuva Roma nähdään sittenkin myös Suomen elokuvateattereissa. Roma voitti Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen leijonan, ja nyt se nähdään Suomessa valituissa elokuvateattereissa viikon ajan alkaen 7. joulukuuta.

Finnkinon saleista elokuvaa on turha etsiä, sillä jättiketjut ympäri maailman noudattavat niin sanottua 90 päivän sääntöä. Elokuvaa, jonka voi katsoa kotona 90 päivän sisällä valkokangasensi-illasta, ei oteta ohjelmistoon.

Roman veikataan olevan varmasti ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa Oscareissa. Metacriticin yhteenkasaamien kriitikkoarvioiden keskiarvo onkin tällä hetkellä huimat 96 / 100.

Roman synopsis kertoo seuraavaa:

”Roma on Oscar-palkitun ohjaajan ja käsikirjoittajan Alfonso Cuarónin tähänastisen uran henkilökohtaisin projekti. Elokuvassa seurataan nuoren kotiapulaisen Cleon (Yalitza Aparicio) elämää keskiluokkaisessa Roman kaupunginosassa Méxicossa. Cuarónin teos on taiteellinen rakkauskirje ja kunnianosoitus hänet kasvattaneille naisille. Hän peilaa omaa lapsuuttaan ja luo eloisan ja tunteellisen kuvauksen perhe-elämän haasteista ja yhteiskunnallisesta hierarkiasta poliittisesti epävakaalla 1970-luvulla.”

Netflixiin Roma tulee tarjolle 14. joulukuuta.

Tässä lista elokuvateatteista, joissa Roma esitetään ajalla 7.–13.12. Tarkat esitysajat löytyvät myöhemmin elokuvateatterien nettisivuilta:

Helsinki:
Korjaamo Kino, Töölö ja Lasipalatsin Bio Rex

Riviera Kallio

Kino Sheryl

WHS Unioni

Espoo:

Kino Tapiola

Tampere:

Niagara

Turku:

Diana

Muropaketin uusimmat