Uusimmat

GTA-pelit ovat vaikuttaneet tulevaan Baby Driver -toimintaleffaan

30.06.2017 20:11 Muropaketin toimitus

Heinäkuussa ensi-iltansa saavan Baby Driverin ohjaaja on kommentoinut Grand Theft Auto -pelien vaikutusta elokuvaansa.

Grand Theft Auto -pelit ovat vuosien varrella ammentaneet runsaasti vaikutteita elokuvista, mutta nyt vaikutussuhde on käätynyt jo päälaelleen: tuleva toimintaelokuva Baby Driver on nimittäin löytänyt inspiraatiota GTA-peleistä.

Muun muassa Cornetto-trilogiasta sekä Scott Pilgrim vs. The Worldista (2010) tunnettu käsikirjoittaja-ohjaaja Edgar Wright on tuoreessa haastattelussa kommentoinut Grand Theft Auto ja Driver -pelien vaikutusta elokuvaan, jonka keskiössä on pakokuski Baby (Ansel Elgort). Wright kertoo Gizmodolle, ettei hän ole itse pelannut videopelejä paljonkaan Spaced-komediasarjansa (1999–2011) tekemisen jälkeen, mutta hän kertoo saaneensa pelikokemusta veljensä kautta.

”Joten olen toki pelannut Driveria ja Grand Theft Autoa”, Wright kertoo.

Baby Driverissa on myös kohtaus, joka ainakin kuulostaa olevan kuin suoraan GTA:sta.

”Elokuvassa on kohtaus, jossa Baby varastaa naiselta auton aseella uhaten”, Wright kuvailee. ”Se on ensimmäinen kerta, kun hän tekee sitä elokuvassa, ja se saa katsojan pysähtymään, koska tiedämme, että hän on hyväsydäminen tyyppi.”

Wrightin mukaan Babyn erottaa GTA-pelien hahmoista hänen moraalinen kompassinsa.

”Kun Baby sitten ajaa pois, hän huomaa naisen käsilaukun pelkääjän paikalla ja heittää sen takaisin hänelle ennen kuin kaahaa pois paikalta”, Wright selittää. ”Kukaan GTA:ssa ei tekisi sitä. Joten Grand Theft Auto -sukupolvelle on varmaan kiinnostavaa nähdä sellaista.”

Vuonna 2013 ilmestynyt Grand Theft Auto V on yksi historian myydyimmistä videopeleistä, joten ei ole ihmekään, että sarjan vaikutus alkaa näkyä jo elokuvissakin.

Baby Driver saa ensi-iltansa Suomessa 21. heinäkuuta. Alta näet elokuvan trailerin.