Guillermo del Toron aikuisille suunnattu Pinokkio-elokuva etenee vihdoinkin – Mukana on myös Ewan McGregor

17.06.2020 09:17 | Muropaketin toimitus

Guillermo del Toron ohjaama Pinokkio nähdään ensi vuonna.

Guillermo del Toron Pinokkio-ikuisuusprojektista ei ole kuulunut kahteen vuoteen yhtikäs mitään, mutta nyt Ewan McGregor kertoo Ace Universen haastattelussa olevansa mukana leffassa.

Pinokkio on stop motion -animaatio, jossa McGregor toimii Jiminy Cricketin, eli Samu Sirkan ääninäyttelijänä. Hän ehti äänittää jo suurimman osan dialogistaan ennen koronaviruspandemiaa.

– Ensimmäinen työni elokuvan parissa, eli dialogi on purkissa. Äänitämme ehkä vielä yhden laulun, mutta en kai saa kertoa vielä tämän enempää, McGregor sanoo.

Pinokkio perustuu Carlo Collodin vuonna 1883 julkaistuun kirjaan. Disney-version kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Del Toro kertoi jo aiemmin, ettei Pinokkio ole mikään koko perheen elokuva. Ohjaaja on verrannut Pinokkiota Frankensteinin hirviöön.

– Hän on yliluonnollisin keinoin luotu hahmo, joka irrottautuu isästään ja joutuu opettelemaan, mitä tarkoittaa epäonnistuminen, tuska ja yksinäisyys.

Pinokkion toisena ohjaana toimii Mark Gustafson ja sen käsikirjoituksesta vastaa del Toro yhdessä Patrick McHalen kanssa. Elokuva nähdään Netflixissä ensi vuonna, mutta tarkka ensi-ilta ei ole vielä selvillä.

Muropaketin uusimmat