Game of Thrones -tähti Kit Haringtonin uusi sarja saadaan Suomeen joulukuussa

14.11.2017 10:31 Muropaketin toimitus

Uutuussarja Gunpowder kertoo tositarinan Guy Fawkes -päivän syntyyn johtaneesta tapahtumasarjasta.

BBC One -kanavan Gunpowder-sarja saa ensi-iltansa Suomessa HBO Nordicilla 19. joulukuuta. Se on kolmiosainen jännityssarja, joka kertoo 1600-luvulle sijoittuvan tositarinan Guy Fawkes -päivän syntyyn johtaneesta tapahtumasarjasta. Minisarjan pääosissa nähdään Kit Harington (Game of Thrones), Peter Mullan (Quarry), Mark Gatiss (Uusi Sherlock), Liv Tyler (The Leftovers) ja Tom Cullen (Knightfall, Downton Abbey).

Englantilaiset juhlistavat vuoden 1605 ruutisalaliiton paljastumista ilotulitteiden ja kokkojen voimin joka vuosi marraskuun viidentenä päivänä. Juhlapyhä tunnetaan myös nimellä Guy Fawkes -päivä, sillä monet uskovat Guy Fawkesin (Cullen) olleen salaliiton takana – vaikka tämä ei pidäkään paikkaansa. Fawkes kuului kyllä salaliiton keskushenkilöihin, mutta sen varsinainen johtaja oli Robert Catesby (Harington), 30-vuotias warwickshirelainen säätyläismies.

Gunpowder keskittyy salaliiton taustaan ja syntyyn, sen jäsenistön värväämiseen ja materiaalien hankintaan sekä sen tielle asettuviin esteisiin. Samalla salaliittolaiset uhkaavat joutua lordi Robert Cecilin (Gatiss) häikäilemättömän vakoojaverkoston kynsiin.

Sarjassa nähdään myös Edward Holcroft (Kingsman), Shaun Dooley (Broadchurch), Robert Emms (Happy Valley), Derek Riddell (Kadonnut), Sian Webber (EastEnders), David Bamber (Tina and Bobby) ja Kevin Eldon (The Halcyon).