Uusimmat

Haastattelussa Leonardo DiCaprio: viisi kysymystä The Revenantista

19.05.2016 14:26 Muropaketin toimitus

Paljon kiitosta kerännyt The Revenant julkaistaan Suomessa 30. toukokuuta blu-raylla ja dvd:llä.

Alejandro González Iñárritun (mm. Birdman ja Babel) ohjaama The Revenant pohjautuu löyhästi tositapahtumiin.

Elokuvan tarinassa legendaarinen metsämies Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) joutuu Pohjois-Amerikan korpimailla karhun raatelemaksi. Mies jää henkiin, mutta joutuu metsästystiiminsä hylkäämäksi olosuhteiden pakosta. Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven ja satojen mailien matkan saadakseen kostonsa ja pelastuksensa.

The Revenant toi Leonardo DiCapriolle miehen uran ensimmäisen Oscarin. Elokuvaa tehdessään mies laittoi itsensä likoon ennennäkemättömällä tavalla.

Mikä ajoi sinua tähän projektiin ja rooliin?

Kaikki sai alkunsa siitä, että halusin työskennellä Alejandron kanssa. Hän on suuri visionääri ja vain harva pystyy samaan kuin hän eli tekemään runollisia ja eeppisiä elokuvia. The Revenantin tarina on aika suoraviivainen kertomus amerikkalaislegendasta, metsämiehestä, jonka karhu kaatoi ja joka silti vaelsi satoja kilometrejä rankoissa olosuhteissa. Alejandron käsittelyssä tarinasta tuli jotain paljon enemmän. The Revenant on kertomus voitosta, ihmisyydestä ja valtavien haasteiden ylittämisestä. The Revenant on paljon vähemmän kostokertomus ja paljon syvällisempi kuin voisi kuvitella.

 THE REVENANT
Oliko The Revenantin kuvaaminen rankka kokemus?

Totta helvetissä! (naurua) Paiskimme kaikki hommia tosissamme. Sääolosuhteet olivat todella äärimmäiset ja välillä kamerat eivät toimineet, koska lämpötila oli 40 astetta alle nollan. Välillä lumi saattoi sulaa äkkiarvaamatta ilmastonmuutoksen takia ja koko alue oli kuiva ja tyhjä viidessä tunnissa. Yhdessä vaiheessa jouduimme keskeyttämään kuvaukset useiksi viikoiksi. Kaikki mukana olleet olivat sitoutuneita tekemään tämän elokuvan, mutta tiesimme myös, että sen tekeminen olisi todella kuluttavaa. Samalla tämä kuitenkin teki elokuvan tekemisestä mielenkiintoista. Näyttelin monin tavoin kuin mykkäelokuvassa, mikä oli kiehtovaa. Hahmollani on kovin vähän sanottavaa The Revenantissa, joten minun piti välittää tuntemukseni muulla tavalla.

The Revenantin kuvauspaikat toivat elokuvaan paljon autenttisuutta. Mitä mieltä olit niistä?

Alejandro halusi löytää koskemattomia metsämaita – sellaisia, jotka Hugh Glass koki. Me löysimme ne Kanadasta, jossa on vielä paljon luonnonvaraista metsää ja jokimaastoa. Ongelma oli siinä, että näihin paikkoihin oli uskomattoman vaikea päästä. Meillä oli kohtalaisen iso kuvausryhmä, jonka piti päästä siirtymään paikasta paikkaan. Jouduimme metsästämään kuvauspaikkoja oikein urakalla ennen kuin löysimme sopivan sijainnin kullekin kohtaukselle. Alejandro halusi tehdä elokuvasta kuin immersiivisen maalauksen, joten hän oli hyvin tarkka näistä asioista.

The Revenant

Tuliko The Revenantin tekemisen rankkuus sinulle yllätyksenä?

Ehdottomasti. En usko että kukaan osasi nähdä ennalta miten haastavaa tämän elokuvan tekeminen olisi. Saimme vastaamme kaikki mahdolliset esteet. Elokuvien tekemisen hienous on kuitenkin siinä, miten siinä dokumentoidaan asioita. Sitä dokumentoi taistelua ja samalla kaikkia niitä asioita, jotka koit toteuttaaksesi elokuvan. Minulle The Revenant on lähimpänä dokumentin tekemistä kaikista tehosteistaan huolimatta – oli tiettyjä juttuja, joita emme olisi koskaan voineet tehdä oikeiden eläinten kanssa.

Pitääkö paikkansa että kävit intensiivikurssin oppiaksesi elokuvan vaatimia taitoja?

Se on totta, minun piti opetella selviytymistaitoja, koska käsikirjoituksessa kuvaillaan niitä aika yksityiskohtaisesti. Työskentelimme myös esimerkiksi musketteihin erikoistuneen asiantuntijan kanssa. Opin sytyttämään nuotioita ja selviämään kylmissä olosuhteissa. Tämä kaikki oli elokuvan kannalta olennaista. Turkismetsästäjien kirjoittamat ohjeet auttoivat meitä ymmärtämään olosuhteita, joissa he aikoinaan elivät. Nuo miehet olivat todella kovia, eri luokkaa kuin miehet nykyään. Rakastan luontoa ja teen töitä ympäristön eteen, mutta en ikimaailmassa sanoisi olevani Bear Grylls -tyyppiä. En todellakaan pystyisi siihen, mihin nuo miehet pystyivät.

Dome.fi:n The Revenant -arvostelu:

Leonardo DiCaprio kantaa The Revenantia Oscarin arvoisesti