Halloweenin tuottaja Jason Blum: “Uusi elokuva ei ole reboot”

06.07.2018 17:03 Muropaketin toimitus

Lokakuussa julkaistava Halloween sijoittaa tarinansa John Carpenterin vuonna 1978 ohjaaman kauhuklassikon jatkoksi. Pääosassa nähdään jälleen Jamie Lee Curtis.

Termi reboot eli elokuvasarjan uudelleenkäynnistys on viime vuosina ollut läsnä elokuvamaailmassa jatkuvasti. Lokakuussa julkaistava, Halloween-nimeä kantava kauhuelokuva on aiheuttanut keskustelua siitä, onko siinä kyseessä jatko-osa vai uudelleenkäynnistys. Sen kerrotaan olevan jatkoa alkuperäiselle, John Carpenterin vuonna 1978 ohjaamalle elokuvalle ja jättävän sen jälkeen julkaistujen elokuvien tarinat huomiotta.

Tämän hetken johtava kauhuelokuvien tuottaja on Jason Blum, joka syksyllä julkaistavan Halloweenin lisäksi on tuottanut mm. elokuvat Get Out, Split, Puhdistuksen yö ja Paranormal Activity. Varietyn uutisen mukaan (Comicbookmovien kautta) Blumilla on voimakkaita tunteita reboot-termiä kohtaan. Hänen mielestään ihmisiä ei saada kiinnostumaan elokuvasta käynnistämällä tarinaa uudestaan.

“Termi saa hiukseni ja niskakarvani nousemaan pystyyn. Mitä teemme Halloweenin kanssa, on enemmänkin “uudelleen keksimistä”. Hyökkäsimme Halloweenin kimppuun samalla tavalla kuin olemme tehneet monien muidenkin elokuvien tapauksessa. David Gordon Green ja Danny McBride eivät ole tunnettuja kauhugenressä, Jordan Peeleä ei tunnettu kauhusta ennen Get Outia, joten minusta olemme onnistuneet ihmisten sekoittamisessa eri genreistä. Elokuva on edelleen suoraviivaisen pelottava kauhuelokuva, mutta sekoitamme siihen David Gordon Greenin ja Danny McBriden omaperäisen äänen. Ja kun saimme Jamie Lee Curtisin ja John Carpenterin jälleen mukaan, minulle se oli alku”, Blum selittää.

Suomen elokuvateattereissa uusi Halloween nähdään 19. lokakuuta.

Muropaketin uusimmat