Uusimmat

Hämmentävä juopposamurai kiertää Suomea ennen virallista tulemistaan

28.09.2016 12:50 Tatu Junni

Samurai Rauni Reposaarelainen

Hämmennystä herättäneen Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvan ennakkokiertue alkoi Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla ja jatkoa on luvassa. Yhdeksän kaupunkia kattava ennakkokiertueen näytöksistä on jo osittain loppuunmyyty. Valtakunnallisen ensi-iltansa Samurai Rauni Reposaarelainen saa lokakuussa.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien Savoy-teatterissa järjestetty festivaalinäytös myytiin loppuun viimeistä paikkaa myöten. Suuren kysynnän vuoksi porilaiselle samuraille järjestettiin lisänäytös 25.9. Andorraan, joka sekin oli loppuunmyyty.

Samurai Rauni Reposaarelaisen ohjaaja on porilainen kulttuurialan moniosaaja Mika Rättö. Hän kehuu Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleja: ”Festivaaleilla oli huikeat puitteet ja tapahtuma tuntui tulevan lähelle. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan hauska ja sadunhohtoinen, äärimmäisen ikimuistettava tuhkimotarina, jossa on saanut olla osallisena.”

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilta alkaneella ennakkokiertueella Samurai Rauni Reposaarelaista esitetään ympäri Suomea. Kiertueella on mukana elokuvan ohjaaja Mika Rättö ja muita elokuvan tekijöitä kertomassa tarinoita Reposaaren samuraitodellisuudesta ja keskustelemassa elokuvan synnystä.

Loppuunmyydyt salit ovat ohjaaja Rätölle parasta palautetta:

”Kun on totuttu toimimaan undergroundina ja marginaalissa, oli isoon saliin ja iso yleisön eteen pääseminen iloinen yllätys. Elokuva on jo nyt ylittänyt kaikki tekijöiden toiveet. Se on jokaisen taideteoksen ja taiteilijan unelma, että saisi mahdollisuuden olla olemassa tässä maailmassa.”

Ennakkokiertueen esitykset:

Ke 28.9. Klo 18:00 Pori, Promenadi (Loppuunmyyty)
La 1.10 klo 20:00 Turku, Logomo (Loppuunmyyty)
To 6.10. klo 20:00 Hämeenlinna, Taidekasarmi
Pe 7.10. klo 18:00 Tampere, Arthouse Cinema Niagara (Loppuunmyyty)
La 8.10. klo 18:30 Lahti, Kino Iiris
To 13.10. klo 19:00 Kajaani, Bio Rex
Pe 14.10 klo 17:00 Oulu, Valve Studio (Loppuunmyyty)
La 15.10 klo 19:00 Jyväskylä, Höstfest, vain tapahtuman lipuilla

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat