Harry Potter -elokuvasarjan tähdet saapuvat Suomeen

30.06.2009 13:38 | Muropaketin toimitus

potterPotter-elokuvissa Weasleyn perheen kaksoisveljeksinä tunnetut James ja Oliver Phelps saapuvat Helsinkiin juhlistamaan Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan Suomen ensi-iltaa.

Torstaina 16. heinäkuuta klo 16.30–18.00 elokuvateatteri Tennispalatsin aukiolla järjestetään Potter-fanitapahtuma, johon odotetaan tuhansia Harry Potterin ystäviä. Faneja saapuvat tervehtimään paikan päälle Suomessa vierailevat Weasleyn kaksoset – James ja Oliver Phelps.

Tennispalatsin aukion tapahtumassa palkitaan parhaiten teeman mukaan pukeutuneita lipuilla illan gaalanäytöksen sekä ainutkertaisella fanitapaamisella ennen näytöstä. Lisäksi tiedossa on runsaasti muuta teemanmukaista ohjelmaa, muun muassa Potter-aiheisia kilpailuja ja mahdollisuus kokeilla EA:n uutta Harry Potter ja puoliverinen prinssi -videopeliä.

Vuonna 1986 Birminghamissa syntyneet James ja Oliver Phelps ovat olleet mukana Harry Potter -elokuvien näyttelijäkaartissa alusta asti ja antaneet kasvonsa Weasleyn perheen sympaattisille kaksospojille, Fred ja George Weasleylle.

Suomessa uusi odotettu Potter-leffa Harry Potter ja puoliverinen prinssi saa ensi-iltansa 17.7. elokuvateattereissa kautta maan. Se on järjestyksessään kuudes J.K. Rowlingin rakastettuihin kirjoihin perustuva Potter-elokuva, ja elokuvaa tähdittävät tuttuun tapaan Daniel Radcliffe, RupertGrint ja Emma Watson, jotka esiintyvät nytkin nuorina velhoina Harry Potterin, Ron Weasleyn ja Hermione Grangerin rooleissa.

Pääosakolmikon ohella mukana ovat yhä monet muutkin tutut Harry Potter -elokuvien näyttelijät, kuten Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters ja David Thewlis sekä Evanna Lynch, Matthew Lewis, Bonnie Wright sekä James ja Oliver Phelps. Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan on ohjannut edellisen Potterin tapaan David Yates, ja sen on käsikirjoittanut Steve Kloves. Tuotannosta vastaa Warner Bros. Pictures yhdessä Heyday Filmsin kanssa.

Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan liput ovat myynnissä ennakkoon Finnkinon verkkokaupassa ja elokuvateattereiden lippukassoilla aukioloaikoina.