Uusimmat

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin Twitter-viesteistä syntyi tulipalo, jota Daniel Radcliffe koettaa nyt sammuttaa

10.06.2020 20:00 Muropaketin toimitus

Harry Potter -näyttelijä Daniel Radcliffe puolustaa trans-ihmisten oikeuksia.

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling päästi sammakoita suustaan julkaisemalla trans-vastaisia kommentteja Twitterissä, ja suututti niin sukupuolivähemmistöjen edustajat kuin myös heidän oikeuksiaan puolustavat ihmiset.

Harry Potteria esittänyt Daniel Radcliffe on nyt tullut sammuttamaan tulipaloa. Radcliffe julkaisi LGBTQIA-yhteisöä tukevan The Trevor Projectin nimissä tekstin, missä hän puolustaa trans-ihmisten oikeuksia. Radcliffe on ollut kyseisen organisaation tukija pitkään.

“Trans-naiset ovat naisia. Kaikki päinvastaiset väitteet kiistävät transsukupuolisten ihmisten identiteetin ja arvon, ja ovat ristiriidassa kaikkien terveydenhoidon asiantuntijoiden kanssa, joilla on paljon enemmän asuantuntemusta tästä asiasta kuin minulla tai Jo’lla”, Radcliffe kirjoittaa.

Hän pahoittelee Rowlingin kommentteja, mutta kertoo toivovansa, etteivät Harry Potter -fanit täysin menettäisi uskoaan sitä kohtaan, mitä rakastetut kirjat ja elokuvat monille edustavat: rakkautta ja erilaisista ihmisistä kumpuavaa voimaa.