Uusimmat

”Harry Potterin pieruelokuva” Swiss Army Man nähdään Suomessa tammikuussa

24.11.2016 09:20 Tatu Junni

Swiss Army Man

Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla Suomen kantaesityksensä saanut Swiss Army Man pääsee laajempaan levitykseen tammikuussa.

Daniels-parivaljakon eli Dan Kwanin ja Daniel Scheinertin ohjaama Swiss Army Man on kerrassaan erikoinen elokuva. Sen tarinassa autiolle saarelle haaksirikkoutunut Hank (Paul Dano) löytää yliluonnollisia kykyjä omaavan ruumiin Mannyn (Daniel Radcliffe), josta tulee hänen henkiinjäämispakkauksensa. Yhdessä he lähtevät täysin surrealistiselle matkalle kotiin.

Swiss Army Man tunnetaan siis parhaiten elokuvana, jossa ”Harry Potter piereskelee”.

Kuten olettaa voi, se on jakanut yleisön mielipiteet kahtia.

Daniel Radcliffe itse on ristiriitaisesta vastaanotosta mielissään.

“Ihan rehellisesti sanoen oli jännittävää käyttää pieruja muuhunkin kuin komediaan, kuten tarinan etenemiseen ja tunteiden välittämiseen, ja saada jotkut ihmiset todella vaivaantuneiksi… Siinä on jotain upeaa”, Radcliffe hehkutti Sundancen elokuvajuhlilla, jossa Daniels nappasi parhaan ohjaajan palkinnon.

Swiss Army Man julkaistaan Suomessa 13. tammikuuta.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat