Haukutuimman Batman-elokuvan ohjaaja: ”Batman & Robinista voi syyttää vain minua”

14.10.2014 09:20 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/batmanandrobin580trio.jpg

Monissa liemissä keitetty ohjaaja Joel Schumacher vieraili hiljattain Hamptonin elokuvajuhlilla.

Variety-lehti haastatteli ohjaajaa visiitin yhteydessä. Kuinka ollakaan, keskustelu kääntyi taas kerran Joel Schumacherin ohjaamiin Batman Foreveriin ja Batman & Robiniin. Niitä pidetään yleisesti surkeimpina Batman-elokuvina.

Ohjaaja tiedostaa asian hyvin.

”Ne mainitaan varmasti hautakivessänikin. Niin minut tullaan muistamaan”, Schumacher totesi.

Samassa yhteydessä ohjaaja paljasti, kuinka hän oikein päätyi Batman-ohjaajaksi.

”En koskaan päässyt sukeltamaan pimeyteen. Perheellisten katsojien mukaan Batman Returns oli tehty liian kypsille katsojille, mikä ei sinänsä ole kritiikki Tim Burtonia kohtaan. Kun minulle tarjottiin Batman Foreveria, menin Timin juttusille ja ilmoitin, etten tee elokuvaa, jos hän ei halua. Tim vastasi: ’Ota se, pyydän! En voi tehdä enää yhtäkään’.”

Batman Foreverin jättimenestyksen jälkeen Warner Bros. Pictures tarjosi Schumacherille myös sen jatko-osaa, surullisenkuuluisaksi kasvanutta Batman & Robinia.

”Siitä ei elokuvasta ei voi syyttää ketään muuta kuin minua. Olisin voinut kieltäytyä siitä. En tehnyt hyvää työtä. George [Clooney] teki, samoin Chris [O’Donnell]. Uma [Thurman] on loistava. Arnold on Arnold”, ohjaaja tiivisti tuntonsa 17 vuotta ensi-illan jälkeen.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Variety

Muropaketin uusimmat