Uusimmat

Haukutun Netflix-elokuva Brightin tähti Joel Edgerton: “Ei sitä tehty kriitikoille”

02.03.2018 14:56 Muropaketin toimitus

Netflixin omaa tuotantoa oleva fantasiaelokuva Bright sai kriitikoilta lähes täyden tyrmäyksen, mutta suuri yleisö tuntuu elokuvasta tykkäävän. Jatko-osakin on jo suunnitteilla.

Netflixin Bright on niitä elokuvia, joiden osalta kriitikoiden ja yleisön mielipiteet menevät ristiin pahan kerran. Arvosteluja yhteen keräävässä Rotten Tomatoesissa Bright on arvioitu kriitikoiden keskuudessa vain 27 %:sti tuoreeksi, kun taas yleisön antama pistemäärä on 85 %.

Elokuvantekijöiden keskuudessa on viime aikoina suosituksi tullut hokema ”se on tehty faneille, ei kriitikoille” – olipa kyseessä sitten suuren fanikunnan omaava supersankarielokuva tai elokuva, jolla vastaavaa fanikuntaa ei vielä ole, kuten Bright.

David Ayerin ohjaaman elokuvan toisessa pääosassa nähtävä Joel Edgerton on tarttunut juuri tähän Colliderille antamassaan haastattelussa:

”Luulen, että on olemassa pieni lisämäärä kriittistä vihaa [suoratoistopalveluiden elokuvia kohtaan], koska ne muuttavat elokuvabisneksen maailmaa. Luulen, että ehkäpä Bright on elokuva, joka tulee arvioida ennemmin yleisen mielipiteen kuin älykköjen elokuvakritiikin kautta”, Edgerton sanoo.

Bright teki julkaisunsa aikaan ennätyksen, sillä kolmen ensimmäisen päivän aikana sen näki Netflixissä 11 miljoonaa katsojaa. Jatko-osa on siis jo tulossa – kriitikoista huolimatta.

Edgerton nähdään parhaillaan valkokankailla Jennifer Lawrencen vastanäyttelijänä Francis Lawrencen ohjaamassa trillerissä Red Sparrow.