Uusimmat

HBO hakkeroitu: sarjojen tulevia jaksoja ja käsikirjoituksia päätyi torrent-sivustoille

01.08.2017 09:43 Muropaketin toimitus

Mukana mm. Game of Thronesia ja Ballers-sarjaa.

”HBO kärsi kyberhyökkäyksestä, jonka takia tärkeitä tietoja on vuotanut. Tutkimme parhaillaan tapausta sekä viranomaisten että kyberturvallisuusfirmojen kanssa.” kertoo HBO:n tiedotteessaan.

EW:n mukaan hakkerien käsiin on päätynyt ainakin 1,5 teraa HBO:n tiedostoja, ja vertaisverkosta löytyvän esimerkiksi vielä esittämättömät jaksot Ballers- ja Room 104 -sarjoja ja Game of Thronesin käynnissä olevan kauden neljännen jakson käsikirjoituksen. Hakkerit kertovat julkaisevansa pian lisää varastamiaan tiedostoja.

Ainakin useat yhdysvaltalaistoimittajat saivat sunnuntaina anonyymin sähköpostin:

”Tervehdys koko ihmiskunnalle. Kyberajan mahtavin vuoto on käynnissä. Mikä sen nimi on? Unohdin kertoa. Se on HBO ja Game of Thrones…!!!!!! Sinä olet yksi niistä onnekkaista ensimmäisistä pioneereista jotka voivat ladata vuodon. Nauti ja levitä sanaa.”

Ennen Game of Thronesin 5. kauden alkua sen neljä ensimmäistä jaksoa päätyivät ennen aikojaan nettiin, mutta ne olivat peräisin kanavan lähettämistä arvostelukappaleista. Sen jälkeen HBO ei ole antanut jaksoja etukäteen toimittajille katsottavaksi dvd:nä tai edes digipromoina. Tämä on ensimmäinen kerta kun kanava on joutunut vakavan kyberhyökkäyksen kohteeksi.