HBO Nordic esitteli vuoden 2020 tarjontaansa – Tätä kaikkea on luvassa vuodenvaihteen jälkeen

13.12.2019 12:00 | Helinä Laajalahti

Vuonna 2020 HBO Nordicilla on tulossa muun muassa mielenkiintoiselta vaikuttava Stephen King -sarja The Outsider sekä Hugh Laurien tähdittämä tieteiskomedia Avenue 5. Myös pohjoismaisia alkuperäistuotantoja on luvassa.

Tutuista suosikkisarjoista HBO Nordicilla jatkuvat ensi vuonna uusin kausin muun muassa Westworld, The Handmaid’s Tale, Euphoria, Succession, My Brilliant Friend – The Story of a New Name, Killing Eve, Fargo, Curb Your Enthusiasm, Barry ja Billions.

Uusina sarjoina alkamassa on joukko kiinnostavia julkaisuja niin Yhdysvalloista, Euroopasta kuin myös Pohjoismaista. Tässä niistä esittelyssä muutama:

The Outsider

Stephen Kingin kirjaan perustuva The Outsider julkaistaan tammikuussa. Ensimmäisen jakson perusteella luvassa näyttäisi olevan herkullisen monisäikeinen jännäri, missä Ben Mendelsohnin esittämä etsivä tutkii nuoren pojan raakaa murhaa. Mies, joka näyttäisi todisteiden mukaan syylliseltä, aiheuttaa etsivälle kuitenkin mystistä päänvaivaa. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa on ohjannut Jason Bateman, joka myös nähdään keskeisessä roolissa. 10-osaisen sarjan muita rooleja esittävät muun muassa Cynthia Erivo, Mare Winningham, Julianne Nicholson, Paddy Considine ja Bill Camp.

Avenue 5

Tammikuun lopussa julkaistava Avenue 5 on komediasarja, joka sijoittuu 40 vuoden päähän tulevaisuuteen, missä avaruusturismi on totta. Hugh Laurie esittää Avenue 5 -nimisen avaruusristeilijän kapteenia, jonka alaisuudessa mikään ei voi mennä pieleen (tietenkin menee). Yhdeksästä puolen tunnin mittaisesta jaksosta koostuvan sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat Laurien lisäksi muun muassa Josh Gad, Zach Woods, Nikki Amuka-Bird, Rebecca Front, Suzy Nakamura, Ethan Phillips ja Lenora Crichlow.

Zero Zero Zero

Roberto Savianin bestselleriin pohjautuva Zero Zero Zero kertoo globalisoituneesta huumekaupasta. Kahdeksan jakson mittaisen sarjan keskeisissä rooleissa nähdään Gabriel Byrne, Andrea Riseborough ja Dane De Haan. Tulossa maaliskuussa.

The Undoing

Nicole Kidmanin, Hugh Grantin ja Donald Sutherlandin tähdittämä The Undoing kertoo Grace Sachsista, joka elää unelmaansa kuuluisana terapeuttina, lahjakkaan pojan äitinä ja uskollisen miehen vaimona. Kaikki kuitenkin muuttuu yhdessä yössä David E. Kelleyn luomassa draamasarjassa. Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

The Plot Against America

Philip Rothin romaaniin pohjautuva, David Simonin ja Ed Burnsin luoma minisarja kertoo vaihtoehtoisen todellisuuden Amerikasta työväenluokkaisen juutalaisen perheen silmin. The Plot Against American keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Winona Ryder, John Turturro ja Ben Cole. Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

The Third Day

Kuuden jakson mittainen minisarja kertoo mystiselle saarelle joutuvasta miehestä, joka joutuu kohtaamaan siellä oman, traumaattisen menneisyytensä. The Third Dayn keskeisiä rooleja esittävät muun muassa Jude Law, Naomie Harris, John Dagleish, Emily Watson, Katherine Waterston ja Paddy Considine. Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

I Know This Much is True

Wally Lambin bestselleriin pohjautuvassa, Derek Cianfrancen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa minisarjassa Mark Ruffalo esittää tuplaroolia kaksosveljeksinä. Tiedote lupailee “eeppistä tarinaa petoksesta, uhrautumisesta ja anteeksiannosta”. Ruffalon lisäksi sarjassa nähdään muun muassa Rob Huebel, Juliette Lewis, Melissa Leo, Rosie O’Donnell, Archie Panjabi, Imogen Poots ja Kathryn Hahn. Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Perry Mason

1930-luvun Yhdysvaltoihin sijoittuva Perry Mason kertoo legendaarisesta puolustusasianajajasta hänen etsiessään totuutta sirpaloituneessa kaupungissa. Nimiroolissa piti alun perin olla Robert Downey Jr., mutta nyt Perry Masonia esittää Matther Rhys, joka toimii myös sarjan tuottajana. Downey Jr. on vastaava tuottaja. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Tatiana Maslany, John Lithgow ja Chris Chalk. Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Pohjoismaiset tuotannot

Ensi vuonna HBO Nordicille on tulossa myös lisää pohjoismaisia alkuperäissarjoja. Näitä ovat Fredrik Backmanin menestyskirjaan perustuva ruotsalaisdraama Björnstad, jossa vihjataan nähtävän myös suomalaisväriä (tällä hetkellä jälkituotannossa), norjalainen draamakomedia Utmark (tuotannossa) ja juuri julkistettu tanskalaissarja Kamikaze (tuotanto alkaa tammikuussa).