HBO Nordicin uutuudet joulukuussa: Aasiaa, minisarjoja ja jatkoa saava Marvel’s Runaways…

02.12.2018 17:00 | Muropaketin toimitus

HBO Nordicin valikoima täydentyy joulukuussa aasialaisilla sarjoilla ja elokuvilla, sillä ohjelmistoon tulee muun muassa kauhusarja Folklore. Uusien tuotantokausien myötä jatkuvia sarjoja ovat muun muassa Marvel’s Runaways ja Berlin Station.

Joulukuun uudet sarjat:

Channel Zero, kaudet 1-2 – 1. joulukuuta
Ensimmäinen kausi perustuu suosittuun “creepypastaan” (= Internetissä kiertävä kauhutarina, jossa kertoja väittää kokeneensa tapahtumat itse ja niissä vakuutetaan tapahtumien olevan todellisia), joka keskittyy yhden miehen 1980-luvun salaperäisen lasten televisio-ohjelman pakkomielteisiin muistoihin, ja hänen yhä kasvavaan epäilyyn ohjelman osuudesta lapsuutensa painajaismaisiin ja kuolettaviin tapahtumiin.
Toinen kausi on saanut innoituksensa Brian Russellin Creepypasta Talesta. Tarina kertoo nuoresta naisesta nimeltään Margot Sleator (Amy Forsyth), joka vierailee oudossa kauhujen talossa, joka koostuu useista yhä häiritsevämmiksi käyvistä huoneista. Palattuaan kotiin Margot huomaa kaiken muuttuneen.

Folklore, kausi 1 – 1. joulukuuta
Aasialainen kauhu-antologiasarja vie keskelle Aasian eri maiden kansantarustoja. Nostaakseen esiin aasialaisohjaajien kykyjä, sarjan jaksoista ovat vastanneet ohjaajat eri maista. Jokainen jakso kertoo oman tarinansa kunkin maan syvälle juurtuneista uskomuksista ja taruista. Sarja siirtää vanhat tarut nykyaikaan tutkien yhteiskunnallisia epäkohtia tavalla, joka on ko. maalle tyypillistä, mutta jonka vaikutukset ulottuvat myös rajojen ulkopuolelle. Sarjan jaksot on kuvattu tarinoiden omassa maassa paikallisella kielellä puhuttuina.

Miss Sherlock, kausi 1 – 1. joulukuuta
HBO Asian ja Hulu Japanin yhteistuotantona toteutettu sarja on tehty kunnianosoituksena Sir Arthur Conan Doylen luomaan Sherlock Holmes -klassikkoon tarjoten rohkean tulkinnan Sherlock Holmesin ja Tri John Watsonin legendaarisista hahmoista. Tapahtumat sijoittuvat nykypäivän Tokioon, jossa päähahmoja esittävät japanilaiset naisnäyttelijät. Watsonin hahmon on saanut kirurgi Wato Tachibana, joka on hiljattain palannut takaisin vapaaehtoistyöstä Syyriasta, ja Holmesin hahmona nähdään poliisilaitoksella tutkivana konsulttina työskentelevä Sara Shelly Futaba, joka ratkoo outoja ja haasteellisia tapauksia. Jaksoissa kaksikko ratkoo mysteereitä toisensa perään ”Neiti Sherlockin” ilmiömäisen havainnointi- ja päättelykyvyn ansiosta.

Pretty Little Liars, kaudet 1-7 – 1. joulukuuta
Valehtelevat viettelijät -sarjana tutuksi tulleen nuorison menestyssarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Rosewoodin kaupunkiin Pennsylvaniassa. Sarjassa seurataan teini-ikäisten ystävysten Spencerin, Hannan, Arian ja Emilyn elämää heidän yhteisen ystävänsä Alisonin kadottua. Vuotta myöhemmin ystävykset alkavat saada viestejä salaperäiseltä, itseään ”A”:ksi kutsuvalta henkilöltä, joka uhkaa paljastaa kaikki nelikon salaisuudet. Aluksi ystävykset luulevat ”A”:n olevan itse Alison, mutta poliisien löytäessä hänet kuolleena he tajuavat, että joku muukin tietää heidän salaisuutensa.

Berlin Station, kausi 3 – 3. joulukuuta
Useita kieliä taitava Rafael Torres (Cruz Córdova) on huippuälykäs entinen sotilastutkija, jolla on äärimmäisen tarkka havainnointikyky. Hänen menetelmänsä ovat epäsovinnaisia, mutta tehokkaita. Sodan jälkeen CIA:n erityistoimintayksikköön siirretty Torres lähetetään Berliiniin tärkeälle komennukselle. Sarjaa tähdittävät myös mm. Richard Armitage, Richard Jenkins, Michelle Forbes, Rhys Ifans, Leland Orser sekä Ashley Judd.

Crime Time, minisarja – 5. joulukuuta
Wallace Souzan elämästä inspiraation saanut brasilialaissarja seuraa lyhyen poliisinuran tehneen miehen vastustamatonta nousua ja pudotusta helvettiin, kun hänestä tulee rikospaikkatapahtumia yöstä toiseen esitettävän Crime Time -ohjelman itsevaltainen juontaja Tony. Hänen moraalinen rappionsa syvenee sitä mukaa, kun hänen on pidettävä katsojat tyytyväisinä – vaikka sitten tilaamalla itse rikoksia.

You’ve Been Tagged, kausi 3 – 7. joulukuuta
Sarjassa seurataan kolmea lukiolaistyttöä, Hailey, Rowan ja Elisia, joiden nettiprofiilit on yhdistetty väkivaltavideoihin. Heidän sosiaalisen median profiilinsa paljastavat tietoja heistä, kuten heidän asuinpaikkansa. Ainoa tapa pelastautua on selvittää, kuka on kaiken takana ennen kuin tappaja löytää heidät.

Baron Noir, kausi 1 – 12. joulukuuta
Laajat mittakaavat saava kertomus ranskalaispoliitikosta Philippe Rickwaertista, joka janoaa kostoa poliittisia vihamiehiään vastaan. Philippen poliittinen ura joutuu lokaan, kun vasemmiston presidenttiehdokas Francis Laugier uhraa hänet vaaliensa pelastamiseksi. Askel askeleelta Philippe punoo juonta Laugieria vastaan liittoutumalla miehen lähimmän assistentin Amélien kanssa. Ollen yhtä petollinen kuin vilpitön, Philippe solmii ystävyyssuhteita joka suuntaan yhteiskunnallista verkostoa, aina poliisista alamaailman rikollisiin. Hänen elämästään muodostuu kiehtovan hallittu kaaos yrittäessään jatkuvasti hyökätä vastustajiensa ja omien demoniensa kimppuun.

Nox, minisarja – 12. joulukuuta
Nopeatempoinen rikossarja vie katsojat Pariisin alle keskelle pelottavaa taistelua aikaa vastaan. Eläkkeellä oleva poliisi Catherine joutuu palaamaan takaisin keskelle toimintaa, kun hänen tyttärensä Julie katoaa kaupungin viemäreihin. Catherinen on seurattava pienintäkin johtolankaa ja käytettävä kaikki vaistojaan löytääkseen tyttärensä. Yhdessä tyttärensä kumppanin Raphaëlin kanssa hän sukkuloi kaupungin alapuolella olevassa helvetillisessä sokkelossa taistellen aikaa vastaan.

Death and Nightingales – 13. joulukuuta
Eugene McCaben nykyajan irlantilaisklassikkoon perustuva sarja on rehevä tarina rakkaudesta, petoksesta ja kostosta keskellä vuoden 1885 kaunista Fermanaghin maalaismaisemaa. Paikassa, jossa naapurit seuraavat ja raportoivat toistensa jokaista liikettä. Vakoojien maailmassa, jossa tunnustukset ja huijaukset lävistävät uhkailuillaan ja tuomioillaan kaiken sen vähänkin hyvän ja kauniin. Tapahtumat keskittyvät yhdelle epätoivoiselle vuorokaudelle, joka ajoittuu Beth Wintersin (Ann Skelly) 23-vuotissyntymäpäivälle. Päivälle, jolloin Beth oli aikeissa karata hurmaavan Liam Wardin (Jamie Dornan) kanssa pakoon rajoittunutta ja monimutkaista elämää protestanttisen isäpuolensa Billyn (Matthew Rhys) ikeestä. Sarjan on adaptoinut ja ohjannut Allan Cubitt.

Top of the Lake, kaudet 1-2 – 15. joulukuuta
Runsaasti kehuja saaneen sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Oscar-palkittu Jane Campion (Piano). Keskushahmona nähdään menneisyytensä vainoama rikospoliisi Robin Griffin (Elisabeth Moss), joka tutkii monimutkaisia ja huolestuttavia tapauksia.
1. kausi saa alkunsa, kun raskaana oleva 12-vuotias tyttö Laketopin pikkukaupungista Uudessa-Seelannissa, katoaa. Sairaan äitinsä luona vieraileva Griffin kutsutaan poliisiasemalle auttamaan tapauksen selvittämisessä. Kaudella esiintyvät myös mm. Holly Hunter ja Peter Mullan.
Sarjan toisella kaudella (nimeltään China Girl) tapahtumat alkavat, kun Laketopin traagiselta komennukselta palaava Griffin saa uuden toimeksiannon: Sydneyn Bondi Beachille huuhtoutuneesta matkalaukusta löytyy aasialaisnaisen ruumis. Kaudella esiintyvät myös mm. Nicole Kidman sekä Gwendoline Christie.

Marvel’s Runaways, kausi 2 – 21. joulukuuta
Nyt alkavalla uudella kaudella kotinsa (ja ilkeät vanhempansa) taakseen jättäneet Karkurit yrittävät opetella pärjäämään omillaan. Haaveilleessaan ruoasta ja suojasta, he alkavat ymmärtää olevansa jumissa toistensa kanssa niin hyvässä kuin pahassa. Karkureiden on aika tuhota vanhempiensa rikollisorganisaatio PRIDE lopullisesti. Mutta joku alkaa lähetellä Jonahille salaperäisiä viestejä… Onko Karkureiden joukossa myyrä? Sillä välin PRIDE on päättänyt löytää lapsensa, ja Jonahilla on omat vaaralliset suunnitelmat mielessään.

Thirteen, minisarja – 22. joulukuuta
Sarjan tapahtumat alkavat hetkestä, jolloin 26-vuotias Ivy palaa takaisin lapsuutensa kotiseudulle, josta hänet siepattiin nuorena teininä. Yrittäessään salailla kolmetoista vuotta kestäneen vankeutensa kauhuja hänen on kuitenkin rakennettava elämänsä uudelleen. BBC:n tuottaman sarjan pääosissa nähdään mm. Jodie Comer (Killing Eve) ja Aneurin Barnard.

Elokuvat, dokumentit ja komediaspesiaalit:

Master of Drunken Fist: Beggar So – 1. joulukuuta
Varakkaaseen kantonilaiseen kauppiasperheeseen syntynyt So Chan on hemmoteltu, mutta älykäs ja kunnianhimoinen mies, josta on pian tulossa keisarin taistelulajien mestari. Hän kuitenkin menettää kaiken, perheensä ja melkein henkensäkin, kun hänet vedetään mukaan kahden keisarillisessa tuomioistuimessa poliittista valtaa pitävien salaliiton keskelle.

Master of the Shadowless Kick: Won Kei-Ying – 1. joulukuuta
Hiljainen ja rehellinen lääkäri Wong Kei-Ying välttelee ongelmia ja keskittyy pelastamaan ihmishenkiä. Hänen lääketieteellinen etiikkansa on tärkein, ja se on kaikkien arvojen, politiikan ja vallan ristiriitojen yläpuolella. Kantonin uusi kuvernööri, häikäilemätön ja petollinen Wei, saa huijattua Wongin auttamaan itseään valehdellen käyvän taistelua paikallista oopiumjengiä vastaan. Todellisuudessa Wei haluaa vain ohjailla liiketoimia pitääkseen voitot itsellään.

Say Her Name: The Life and Death of Sandra Bland – 4. joulukuuta
Sandra Bland, poliittisesti valveutunut ja eloisa 28-vuotias afroamerikkalainen Chicagosta, pidätettiin liikennerikkomuksesta pienessä teksasilaiskaupungissa 10.7.2015. Kolmen pidätyspäivän jälkeen hänet löydettiin hirttäytyneenä sellistään. Blandin kuolema julistettiin nopeasti itsemurhaksi. Tapaus nousi pian valtakunnalliseksi rynnäköksi nostattaen syytöksiä poliisia vastaan etnisestä profiloinnista.

Vice Special Report: The Panic Artists – 11. joulukuuta
Vuoden 2008 talouskriisi ajoi kansainvälisen talousrakenteen lähelle luhistumista. Kymmenen vuotta myöhemmin presidentit George W. Bush ja Barack Obama yhdessä muiden puhujien kanssa, kuten Henry Paulson, Ben Bernanke, Timothy Geithner, Nancy Pelosi, Rahm Emanuel, Josh Bolten ja Jamie Dimon, kommentoivat puoluerajat ylittävästä huolesta maansa nykytilasta ja keinoista estää sitä vajoamasta uuteen lamaan.

Pete Holmes: Dirty Clean – 16. joulukuuta
Portlandissa Aladdin-teatterissa kuvattavassa Holmesin uusimmassa stand up -esityksessä koomikko pohtii tietoisuuden mekanismien henkilökohtaisia totuuksia, Michael Jacksonia, tuonpuoleista elämää ja Elon Muskia jakaessaan myös mietteitä isyydestä. Ohjelman ohjaa Marcus Raboy, joka ohjasi myös Holmesin ensimmäisen vuonna 2016 kuvatun HBO-komediaspesiaalin ”Pete Holmes: Faces and Sounds”.

Uudet kirjastoelokuvat:
Saatavilla 1. joulukuuta alkaen:
Lucy
Clifhanger (Clifhanger – kuilun partaalla)
Ted
The Wolf of Wall Street

Saatavilla 7. joulukuuta alkaen:
The Polar Express (Napapiirin pikajuna)
The Iron Giant (Rautajätti)
Happy Feet 2

Saatavilla 25. joulukuuta alkaen:
En man som heter Ove (Mies, joka rakasti järjestystä)

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat