HBO Nordicin uutuudet lokakuussa 2020: The Walking Dead jatkuu, Nicole Kidmanin uutuussarja The Undoing, Ethan Hawken minisarja The Good Lord Bird…

27.09.2020 12:00 | Muropaketin toimitus

Lokakuussa HBO Nordicissa jatkuvat molemmat The Walking Dead -sarjat sekä julkaistaan muun muassa Ethan Hawken tähdittämä minisarja The Good Lord Bird ja Nicole Kidmanin ja Hugh Grantin psykologinen jännityssarja The Undoing. Pohjoismaista väriä tuo ruotsalainen Björnstad.

Lokakuun uudet julkaisut HBO Nordicilla:

Other Parents, kaudet 1-2 – 1. lokakuuta
Mikä on vanhemmuudessa pahinta? Tietenkin toiset vanhemmat. Komediasarjassa trendikkäiden vanhempien joukko lyöttäytyy yhteen avatakseen uuden päiväkodin. Sarja seuraa mokumentaariseen tyyliin tuoreiden vanhempien hyvin henkilökohtaisia kasvatuskokemuksia. Rooleissa nähdään muun muassa Lavinia Wilson, Jasin Challah ja Nadja Becker.

Return To Epipo – 1. lokakuuta
Unkarilainen HBO-dokumentti sukeltaa Epipon kesäleirimuistoihin: leirillä lapset pääsivät asumaan roolileikkien ja taikuuden täyttämään, lumottuun maailmaan. Viattomien leikkien taustalla piileksi kuitenkin nöyryytyksen ja salatun hyväksikäytön varjo. Aikuistuttuaan entiset kesäleiriläiset alkavat etsiä vastauksia lapsuuden kokemuksiinsa.

Lazor Wulf, kausi 1 – 2. lokakuuta
Adult Swim -uutuussarja on rento aikuisten animaatio, joka seuraa laseria selässään kantavaa sutta. Susi uskoo, ettei rakkaudella ole rajoja, että pitämällä rättiä päässä saa voimia ja ettei pilven reunalta tilannetta tarkkailevaa Jumalaa, Gawdia, ole olemassa. Sarjan on luonut Henry Bonsu ja käsikirjoittaneet ja tuottaneet Bonsu ja Daniel Weidenfeld.

Warrior, kausi 2 – 3. lokakuuta alkaen
Karu, toiminnantäyteinen draamasarja sijoittuu San Franciscon Chinatowniin, jossa kiinalaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyvät väkivaltaisuudet riehuivat 1800-luvun lopulla. Sarja seuraa Ah Sahmia (Andrew Koji), itsepuolustuslajien ihmelasta. Sarjan toisella kaudella Ah Sahm on miltei päässyt hengestään, mutta se ei estä häntä tavoittelemasta valtaa. Pelkän älykkyytensä sijaan hän joutuu kuitenkin turvautumaan myös fyysisiin ominaisuuksiinsa väkivaltaisuuksien jatkuessa. Löytääkö Ah Sahm jälleen yhteyden sisareensa, josta on tullut alamaailman vaikutusvaltainen johtaja?

The Good Lord Bird, minisarja – 5. lokakuuta alkaen
Palkittuun romaaniin perustuvan uutuusminisarjan pääosassa nähdään Ethan Hawke, joka esittää orjuutta vastustavaa John Brownia. Tarina kerrotaan fiktiivisen, orjuudessa elävän pojan näkökulmasta. Poika liittyy Brownin sekalaiseen sakkiin, joka taistelee orjuuden lopettamiseksi Kansasissa. Lopulta hän löytää itsensä keskeltä Amerikan sisällissotaan johtaneita tapahtumia. Sarja kuvaa sisällissotaa edeltävää aikaa sekä rodun, uskonnon ja sukupuolen jatkuvasti muuttuvia rooleja amerikkalaisessa yhteiskunnassa draaman ja huumorin keinoin.

The Walking Dead, kausi 10 – 7. lokakuuta alkaen
Uusi kausi keskittyy selviytyneiden joukon Kuiskaajia vastaan käymään sotaan ja sen valmisteluihin. Useita kuukausia Alphan (Samantha Morton) markkinoilla aiheuttaman verilöylyn jälkeen yhteisöt yhdistävät voimansa taistellakseen Kuiskaajien väkivallan uhkaa vastaan ja tehdäkseen siitä lopun.

Siempre, Luis – 7. lokakuuta
HBO-dokumenttielokuva kertoo Luis A. Miranda Juniorista, puertoricolaisesta maahanmuuttajasta, joka vaikutti New Yorkin politiikassa yli kolmen vuosikymmenen ajan. Dokumentti seuraa Mirandaa vuoden ajan hänen omistautuessaan perheelleen, kotimaalleen ja toisten latinojen voimaannuttamiselle. Lämminhenkinen ja humoristinen dokumentti näyttää, miten Miranda pyrkii paikkaamaan hurrikaani Marian aiheuttamia tuhoja kotimaassaan tehden väsymättä avustustyötä. Samalla Miranda puuhaa poikansa Lin-Manuel Mirandan palkittua musikaalituotanto Hamiltonia katsottavaksi Puerto Ricoon.

Wild Card: The Downfall Of A Radio Loudmouth – 8. lokakuuta
HBO-dokumenttielokuva kertoo tarinan kuuluisuudesta, ahneudesta, ylilyönneistä ja itsetuhoisuudesta. Dokumentti kertaa newyorkilaisen urheiluradiopersoona Craig Cartonin nousun ja tuhon, ja kertoo Cartonin suorasukaisten ja henkilökohtaisten haastattelujen avulla, kuinka radiopersoona rahoitti salaista peliriippuvuuttaan laittomalla lipunvälitysliiketoiminnalla, joka lopulta romutti hänen uransa äkillisesti. Syyskuussa 2017 Carton pidätettiin ja hän sai syytteet muun muassa petoksesta. Dokumentin ovat ohjanneet ja tuottaneet Martin Dunn ja Marie McGovern.

Charm City Kings – 8. lokakuuta
Kaunistelemattomassa draamaelokuvassa seurataan 14-vuotiaan Mousen (Jahi Di’Allo Winston) aikuistumista. Mouse haluaa epätoivoisesti liittyä Baltimoren pahamaineiseen krossipyöräjengiin, joka hallitsee kesäisen kaupungin katuja. Hänen isoveljensä Stro oli jengin kovin hurjapää ennen traagista kuolemaansa, joka kalvaa Mousea. Mousen äiti (Teyonah Parris) sekä poliisietsivä Rivers (William Catlett) tekevät kaikkensa auttaakseen karismaattista teiniä löytämään paikkansa. Mutta kun jengin johtaja Blax (Meek Mill) ottaa pojan siipiensä suojaan, houkutus lisätä kierroksia on liian suuri, ja Mouse suistuu kohti tietä, joka on kaukana kaidasta.

Primal, kausi 1B – 9. lokakuuta alkaen
Visuaalisesti näyttävä Adult Swim -sarja on kuin henkiin herätetty maalaus. Sarja kertoo musiikin ja grafiikan keinoin kahdesta yllättävästä liittolaisesta, jotka etsivät polkuaan läpi petollisen maailman. Onnettomien sattumusten seurauksena yhteen lyöttäytyneestä kaksikosta näyttää tulevan toinen toisensa ainoa toivo selviytyä yhteistä vihollista vastaan. Genndy Tartakovskyn (Dexter’s Laboratory, Samurai Jack) luoman sarjan musiikki on Tyler Batesin (Guardians of the Galaxy, Samurai Jack) säveltämää.

Fear The Walking Dead, kausi 6 – 12. lokakuuta alkaen
Spin-off-sarjan 6. kaudella selviää, kuinka toisia auttamaan pyrkineelle selviytyneiden joukolle on käynyt. Virginian joukkojen erilleen repimä perhe on nyt hajallaan eri puolilla laajalle ulottuvia maita. Edellisellä kaudella Morganin viimeinen viesti oli, että joukon tulisi vain elää – uudella kaudella nähdään, mitä tämä kullekin tarkoittaa. Jotkut löytävät Virginian yhteisöstä vakautta ja uusia, kiinnostavia mahdollisuuksia, toiset taas vajoavat synkkyyteen. Osa päättää taistella sitä vastaan, mihin heidät on nyt pakotettu. Elämä Virginian muurien takana koettelee jokaista eri tavoin ja pakottaa määrittelemään, kuka kukin tässä uudessa maailmassa on.

Björnstad, kausi 1 – 18. lokakuuta alkaen
Pikkukaupungissa keskellä Pohjois-Ruotsin metsiä paikkakuntalaisten toiveet ja unelmat painavat raskaina nuorten jääkiekkojoukkueen harteilla. Edessä on mahdollisuus voittaa kansallisissa pudotuspeleissä ja palauttaa Björnstadin kaupunki kartalle. Tähtipelaajaa vastaan esitetyt järkyttävät syytökset ravistelevat kuitenkin koko pikkupaikkakuntaa. Epäilykset pakottavat yhteisön jäsenet valitsemaan puolensa, ja äkkiä jokaisesta tulee sekä tuomari että teloittaja. Kaksi ensimmäistä jaksoa katsottavissa ensi-iltapäivänä.

Lessons Of Love – 18. lokakuuta
Puolalainen HBO-dokumenttielokuva seuraa Jolaa, joka on vuosikymmenien ajan elänyt kuten kuuluukin. Kuuden lapsen äiti ja väkivaltaisen miehen vaimo meikkaa, pukeutuu värikkäisiin vaatteisiin ja teeskentelee kaiken olevan hyvin. Eräänä päivänä jokin muuttuu, Jola löytää voimaa jättää miehensä ja alkaa elää täysillä. Hän viettää aikaa tyttökavereidensa kanssa, tanssii, kirjoittaa runoja ja lauluja. Hän laulaa rakkaudesta, jostain, mistä hän on aina unelmoinut, mutta mitä ei koskaan ole kokenut. Yllättäen Jola tapaa Wojtekin, joka kohtelee häntä kuin kuningatarta. Onnistuuko 60-vuotias Jola avautumaan ja heittäytymään rakkauden vietäväksi ensimmäistä kertaa – varsinkin, kun hänelle selviää, että aikaa on vähemmän kuin hän oli odottanut?

Two Roads – 22. lokakuuta
HBO-dokumenttielokuva tutustuttaa katsojan tšekkiläisen The Tap Tap -nimisen bändin epätavallisiin muusikoihin. Šimon Ornest perusti yhtyeen 21 vuotta sitten antaakseen vammaisille tilaisuuden loistaa laitosarkensa ulkopuolella. Dokumentissa huomaavainen ja tarkkanäköinen kamera vangitsee bändin muusikoiden henkilökohtaisen kehityskaaren useiden vuosien kuluessa. Mukaansatempaava elokuva lähestyy aihettaan poikkeuksellisesti ja surkuttelematta: muusikoiden ja bändin johtajan välisistä suhteista syntyy ainutlaatuinen energia.

537 Votes – 22. lokakuuta
HBO-dokumenttielokuva kertoo, kuinka kuusivuotiaan Elian Gonzalezin huoltajuudesta käyty kansainvälinen kiista aiheutti poliittisen maanjäristyksen Miami-Daden piirikunnassa vuonna 2000, vaikuttaen käynnissä olevien presidentinvaalien lopputulokseen. Äänestyksen lopputuloksena George W. Bush voitti vaalit vain 537 äänellä. Dokumenttielokuva lähestyy aihetta huumorilla ja uusilla näkemyksillä höystettynä. Mukana on haastatteluja politiikan sisäpiiriläisiltä, ja dokumentti paljastaa, kenellä lopulta oli lusikkansa Floridan osavaltion äänestyksen sekoittaneessa sopassa.

How To With John Wilson, kausi 1 – 24. lokakuuta alkaen
Uusi dokumenttisarja vie ainutlaatuisen hulvattomalle matkalle sekä omaan itseen että ympäröivään kulttuuriin. Dokumentaristi John Wilson kuvaa newyorkilaisia yrittäessään samalla antaa heille arkisia ohjeita samaistuttavista aiheista. Wilsonilla on suorasukainen tapa kommentoida nykyelämän vaivaannuttavia ristiriitaisuuksia – ensimmäisen kauden jaksoissa Wilson ottaa käsittelyyn joukon petollisen yksinkertaisilta vaikuttavia aiheita. Dokumenttisarja ammentaa Wilsonin aiemmin julkaistuista lyhytelokuvista. Jaksot perustuvat Wilsonin virkistävään rehellisyyteen, eikä niistä puutu yllättäviä käänteitä.

The Undoing, minisarja – 26. lokakuuta
Kuusiosainen minisarja seuraa Grace ja Jonathan Fraseria (Nicole Kidman ja Hugh Grant), jotka elävät juuri sellaista elämää kuin ovat aina halunneetkin. Yhdessä yössä heidän maailmansa kuitenkin suistuu raiteiltaan, kun väkivaltaista kuolemantapausta seuraa karmeiden paljastusten sarja. Hallitsemattomasti leviävän, erittäin julkisen katastrofin keskellä sinnittelevä Grace joutuu jättämään entisen elämänsä taakseen ja valitsemaan perheelleen uuden suunnan. Minisarjan ohjaa palkittu tanskalaisohjaaja Susanne Bier, ja sen on sovittanut televisioon Emmy-palkittu David E. Kelley. Rooleissa nähdään Kidmanin ja Grantin lisäksi myös Noah Jupe (Honey Boy, A Quiet Place 2), Edgar Ramirez (American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace), Ismael Cruz Cordova (Ray Donovan), tanskalainen Sofie Gråbøl (Gentleman Jack) sekä Emmy-palkittu Donald Sutherland (Citizen X).

Toonix Kids:

 • Scooby-Doo and Guess Who?, 1. kausi (jaksot 20–26) – 2. lokakuuta
 • Tintin seikkailut (The Adventures of Tintin) – 2. lokakuuta
 • Grizzy and the Lemmings, 2. kausi (jaksot 1–20) – 9. lokakuuta
 • Spark: A Space Tail – 9. lokakuuta
 • Ben 10 vs. The Universe: The Movie – 10. lokakuuta
 • What’s New Scooby-Doo?, 2. kausi (jaksot 1–14) – 16. lokakuuta
 • Unelmatarha (In the Night Garden), 5. kausi (jaksot 1–20) – 16. lokakuuta
 • Monsteritalo (Monster House) – 16. lokakuuta
 • Sointulan väki (Clangers), 1. kausi (jaksot 1–26) – 23. lokakuuta
 • Ratchet & Clank – 23. lokakuuta
 • ThunderCats Roar!, 1. kausi (jaksot 27–52) – 30. lokakuuta
 • Sarah & Duck, 2. kausi (jaksot 1–20) – 30. lokakuuta

Lokakuun kirjastoelokuvia

 • Don’t Be Afraid Of The Dark – 31. lokakuuta
 • Pride And Prejudice And Zombies – 31. lokakuuta

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat