Uusimmat

HBO Nordicin uutuudet marraskuussa: Vikings jatkuu, Ben Stillerin ohjaama jännityssarja, Elena Ferranten romaaniin pohjautuva uutuussarja…

01.11.2018 14:51 Muropaketin toimitus

HBO Nordicin ohjelmistoon tulee marraskuussa muun muassa Elena Ferranten menestyskirjaan perustuva samanniminen uutuussarja My Brilliant Friend ja Ben Stillerin ohjaama uutuustrilleri Escape at Dannemora. Menestyssarja Vikingsin viidennen kauden loppu kruunaa loppuvuoden.

Marraskuun tv-sarjat:

Mike Judge Presents: Tales from the Tour Bus, kausi 2 – 3. marraskuuta alkaen
Uudella kaudella siirrytään countrysta funk-musiikin suuruuksiin, kuten George Clintoniin, Rick Jamesiin, James Browniin ja Bootsy Collinsiin. Sarjassa seurataan näiden muusikkojen riehakkaita ja humoristisia, traagisia ja uskomattomia seikkailuja heidät tunteneiden henkilöiden toimesta. Luvassa on mm. entisten bändikavereiden, ystävien ja muiden lähipiiriin kuuluvien henkilöiden haastatteluita sekä kuvia että otteita konserteista. Sarjan vastaavana tuottajana ja kertojana toimii muusikko ja animaationtekijä Mike Judge (Emmy-ehdokas sarjasta Silicon Valley), joka toimii myös vastaavana tuottajana.

Hackerville, kausi 1 – 4. marraskuuta alkaen
Kun suureen saksalaispankkiin tehdyn hakkerointiyrityksen jäljet johtavat Romaniaan, Frankfurtissa työskentelevä tietoturvaekspertti Lisa Metz (Anna Schumacher) lähetetään tutkimaan tapausta syntymäkaupunkiinsa Timisoaraan. Ristiriitaisia tunteita herättävä matka nostaa Lisan perheen menneisyyden haamut pintaan. Tilannetta ei myöskään helpota työskentely paikallisen poliisietsivä Adam Sandorin (Andi Vasluianu) kanssa, jonka täysin erilainen ajatusmaailma turhauttaa Lisaa – ja päinvastoin. Ensi-iltapäivänä saataville tulevat kaksi ensimmäistä jaksoa ja loput neljä jaksot tulevat saataville seuraavina viikkoina.

Grisse, kausi 1 – 5. marraskuuta alkaen
HBO Asian historiallinen draamasarja sijoittuu 1800-luvun puolivälin Hollannin Itä-Intian siirtomaa-aikaan. Sarjassa seurataan julmaa kuvernööriä vastustavaa kapinallista joukkoa, joka huomaa pian hallitsevansa hollantilaista varuskuntakaupunkia nimeltään Grisse. Hyvin erilaisista lähtökohdista tulleiden henkilöiden muodostama kapinajoukko yrittää yhdessä päästä irti tyrannian ikeestä ja ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä. Sarjan esiintyjäkaarti koostuu näyttelijöistä niin Indonesiasta, Japanista, Malesiasta ja Singaporesta kuin Euroopastakin.

Axios – 5. marraskuuta alkaen
Neliosainen dokumenttisarja kertoo mediayhtiöstä. Ohjelman ovat ohjanneet ja tuottaneet Matthew O’Neill ja Perri Peltz. Sarjassa seurataan tulevien viikkojen tapahtumia niin politiikan, talouden kuin teknologian alalta keskittyen aiheisiin, jotka muokkaavat tulevaisuuttamme. AXIOSin jokaisessa jaksossa on mukana laaja ajankohtainen teema, jota käsitellään lyhyillä dokumenttiosuuksilla, tärkeimpien uutistuottajien valaisevilla haastatteluilla ja luotettavilla havainnoilla, jotka toimivat tiiviydessään ja jaettavuudessaan Axiosin tunnusmerkkinä. Vuonna 2016 Mike Allenin, Jim VandeHein ja Roy Schwartzin perustaman Axiosin nimi tulee kreikkalaisesta ”jonkin arvoista” tarkoittavasta sanasta.

Clique, kausi 2 – 10. marraskuuta alkaen
BBC:n tuottaman sarjan toisella kaudella seurataan jälleen aikuisuuden kynnyksellä tasapainoilevien älykkäiden, monimutkaisten ja kunnianhimoisten nuorten ystävyyssuhteita. Kämppikset Holly ja Louise jakavat asuntonsa muiden aktivistinuorten kanssa. Holly huomaa joutuvansa näiden mielenkiinnon kohteeksi, koska he kaikki haluavat kuulla viime lukuvuoden tapahtumista. Mielenkiintoa osoittaa myös tiiviisti yhdessä olevien, älykkäiden ja puoleensavetävien nuorten miesten joukko. Sarjan on luonut ja kirjoittanut vastaavana tuottajana toimiva Jess Brittain.

Room 104, kausi 2 – 10. marraskuuta alkaen
Mark ja Jay Duplassin luoman ja tuottaman antologiasarjan tapahtumat sijoittuvat tyypillisen amerikkalaismotellin huoneeseen. Jokaisessa jaksossa kerrotaan siinä yöpyneen vierailijan tarina, aina komediasta ja draamasta kauhuun. Tällä kaudella sarjassa esiintyvät mm. Mahershala Ali, Michael Shannon, James Earl ja Judy Greer.

Sally4ever, kausi 1 – 12. marraskuuta alkaen
Brittiläisen Camping-sarjan luoja Julia Davisin uusi komediasarja kertoo Sallystä (Catherine Shepherd), joka on menossa naimisiin hirviömäisen poikaystävänsä Davidin (Alex Macqueen) kanssa kymmenen seurusteluvuoden jälkeen. Sally kohtaa kuitenkin karismaattisen Emman (Julia Davis) ja heidän välilleen muodostuu suhde. Mutta se mikä alkaa jännittävänä ja kiihottavana, muuttuu pian painajaiseksi, kun Emma paljastaa todellisen minänsä. Sarja on tarina rakkaussuhteesta, jossa tapahtumat ajautuvat nopeasti käsistä, sekä pelottomasta tutkimusmatkasta rakkauteen, seksiin ja pakkomielteeseen tavalla, jonka vain Julia Davisin räävitön ajatusmaailma voi luoda.

Escape at Dannemora, kausi 1 – 19. marraskuuta alkaen
Ben Stillerin ohjaaman ja tuottaman uutuussarjan pääosissa nähdään Benicio del Toro, Patricia Arquette ja Paul Dano. Sarja perustuu tarua ihmeellisempään tositapahtumaan, joka sai alkunsa New Yorkin osavaltion pohjoisosassa tapahtuneesta vankilapaosta vuonna 2015. Tapauksesta muodostui laaja ihmisjahti, kun viranomaiset yrittivät saada kiinni kahta murhasta tuomittua karkuria. Del Toro esittää murhasta tuomittua taiteellista, mutta pelottavaa Richard Mattia, jonka aivojen tuotosta pakosuunnitelma oli. Arquette nähdään vankilassa työskentelevänä perheenäitinä Tilly Mitchellinä, joka ajautuu suhteeseen kummankin vangin kanssa ja päätyy lopulta auttamaan heitä paossa. Dano esittää Tillyyn rakastunutta poliisisurmasta tuomittua David Sweatia, joka joutuu vastentahtoisesti mukaan pakosuunnitelmaan.

My Brilliant Friend, kausi 1 – 19. marraskuuta alkaen
Elena Grego on vanha, kirjojen ympäröimä nainen. Kun hänen elämänsä tärkein ihminen tuntuu kadonneen kuin tuhka tuuleen, hän käynnistää tietokoneensa kirjoittaakseen oman tarinansa yli 60 vuotta sitten alkaneesta ystävyydestään Lilaan. Kiehtovaan, mutta vaaralliseen 50-luvun Napoliin sijoittuvalla tarinallaan Elena yrittää paljastaa ystävänsä arvoituksen. HBO:n ja RAI:n alkuperäissarja perustuu Elena Ferranten samannimiseen menestyskirjaan Loistava ystäväni. Italiassa kuvatun sarjan on ohjannut Saverio Constanzo ja päähenkilöinä nähtäviä Elenaa ja Lilaa esittävät pikkutyttöinä Elisa Del Genio ja Ludovica Nasti, ja teini-ikäisinä tyttöinä nähdään Margherita Mazzucco ja Gaia Girace.

Vikings, kausi 5. loppuosa – 29. marraskuuta alkaen
Paluun tekevä ja lähes legendaksi noussut viikinki Rollo aiheuttaa hämmennystä Kattegatissa horjuttaen Ivar Luuttoman valta-asemaa. Björnin ja Lagerthan paetessa piispa Heahmundin kanssa Ivarin tyrannimainen ote tiukkenee entisestää suistaen Skandinavian ennennäkemättömään pimeään aikakauteen. Ivarin valta-asema joutuu kuitenkin uhatuksi, kun vanhat viholliset lyöttäytyvät Ragnarin poikien kanssa yhteen kukistaakseen itsensä maapäälliseksi jumalaksi julistaneen hirmuvaltiaan. Sillä välin Islannissa kostonhaluinen Floki käy taisteluaan muuttaakseen tämän syrjäisen ja kauniin maan viikinkien siirtomaaksi.

Elokuvat:

We Are Not Done Yet – 9. marraskuuta
Vuodesta 2001 alkaen 2,77 miljoonaa reserviläistä on otettu palvelukseen Yhdysvaltojen sotatoimien tukemiseksi. Arviolta 14-20 prosenttia Irakissa ja Afganistanissa toimineista veteraaneista kärsii traumaperäisestä stressihäiriöstä, ja 32,4 prosenttia naispuolisista veteraaneista seksuaalitraumoista. Uudessa dokumentissa seurataan veteraanien ja huoltojoukkojen ryhmää, kun he kokoontuvat yhdessä taistelemaan menneitä ja nykyisiä traumoja vastaan jakaessaan kirjoitetussa muodossa kokemuksiaan sotilastukikeskuksessa. Dokumentin on ohjannut Sareen Hairabedian ja sen ovat tuottaneet Jeffrey Wright (Westworld) ja David Holbrooke (The Diplomat).

Kirjastoelokuvat:

Saataville 1. marraskuuta:
District 9
Elf
Idealisten
Before the Devil Knows You´re Dead
Fuglene over sundet (Across the Waters)
Lawless (Laittomat)
Legend
The Number 23 (Numero 23)
Our Idiot Brother
A Single Man
Still Alice (Edelleen Alice)
Yves Saint Laurent
Rendition (Rendition – poikkeuksellinen luovutus)
Bridget Jones: The Edge of Reason (Bridget Jones: Elämä jatkuu)
Gladiator (Gladiaattori)
Identity Thief (Väärät paperit)
Inglorious Basterds (Kunniattomat paskiaiset)
Kick-Ass 2
This is 40
The World’s End

Saataville 9. marraskuuta:
La Migliore Offerta (The Best Offer)
Byzantium
Bright Star (Yön kirkas tähti)
The One I Love
Möte i Toscana (Iltapäivä Toscanassa)
Frances Ha
Hunger
Gjengangere (The Regulars)
Bone Tomahawk
Sauls son (Son of Saul)

Toonix:
2.11. Craig of the Creek, 1. kausi
2.11. Hugo
9.11. Dorothy ja ozon velho, 2. kausi
9.11. Tehotytöt, 3. kausi
16.11. Bunnicula, 2. kausi jaksot 21-39
16.11. New Looney Tunes, 3. kausi
16.11. Madagascarin pingviinit
30.11. NinjaGo: Spinjitzu-mestarit, 9. kausi

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat