UUSIMMAT

HBO:n Chernobylistä tuli kova hitti – Nyt Venäjä aikoo tehdä oman sarjan ydinvoimalaonnettomuudesta

07.06.2019 13:00 | Muropaketin toimitus

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertova, viisiosainen minisarja on kerännyt positiivista palautetta myös Venäjällä.

HBO:n ylistetty, viisiosainen minisarja Chernobyl tuli tällä viikolla päätökseensä. Nyt Venäjä on ilmoittanut tekevänsä oman sarjansa vuonna 1986 tapahtuneesta ydinvoimalaonnettomuudesta. Sarjan teosta vastaa NTV, jonka omistaa maakaasuyhtiö Gazpromin mediaosasto Gazprom Media, uutisoi The Hollywood Reporter. NTV on tunnettu hallitusmyönteisestä ohjelmistostaan.

Uutisen mukaan sarjassa seurataan KGB-agentteja, joiden tehtävänä on etsiä Tšernobylin ydinvoimalaan soluttautuneita, vakoilevia CIA-agentteja.

Sarjaa kuvattiin viime vuonna Valko-Venäjällä ja tällä hetkellä sen kerrotaan olevan jälkituotannossa. Julkaisuajankohtaa ei ole vielä kerrottu.

Osa paikallisista asukkaista on kritisoinut HBO:n Chernobyliä virheistä sekä siitä, ettei se heidän mukaansa onnistu tavoittamaan neuvostovallan viimeisten vuosien tunnelmaa. Pääosin sarja on kuitenkin otettu Venäjällä hyvin vastaan. IMDb:n venäläinen vastine, KinoPoisk, kertoo sarjan keskiarvoksi 9.1.

Suomessa Muropaketinkin vuoden parhaimmistoon nostama Chernobyl on nyt nähtävissä kokonaisuudessaan HBO Nordicilla.

Muropaketin uusimmat