Uusimmat

HBO:n suoratoistopalvelussa ensi-iltansa saanut Wonder Woman 1984 keräsi enemmän katsojia kuin samana päivänä julkaistu Disney Plussan Pixar-animaatio Soul

31.12.2020 10:28 Muropaketin toimitus

Warner Brosin suunnitelma toimi.

The Hollywood Reporter kertoo hyvinkin luotettavan Screen Enginen järjestämän kyselyn mukaan HBO Max -suoratoistopalvelussa joulupäivänä ensi-iltansa saaneen Wonder Woman 1984 -elokuvan päihittäneen Disney Plussan samana päivänä julkaiseman Pixar-elokuva Soulin katsojaluvuissa.

Tämä koskee luonnollisesti vain Yhdysvaltoja, sillä se on ainoa maa, jossa HBO Max -palvelu on tällä hetkellä tarjolla.

Screen Engine kertoo tutkimuksensa tuloksen paljastavan Wonder Woman -jatkon keränneen enemmän katsojia ensimmäisen viikon aikana kuin yksikään muu tämän vuoden SVOD-elokuva. Tarkkoja lukuja ei ole tarjolla, sillä WarnerMedia ja Disney eivät kumpikaan julkaise niitä.

Wonder Woman 1984 sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa myös elokuvateattereissa. Maahantuoja ilmoittaa edelleen Wonder Woman 1984:n saapuvan Suomessa valkokankaille 15. tammikuuta, mutta se tuskin toteutuu koronarajoitusten jatkuessa. Soul-elokuva puolestaan julkaistiin vain Disney Plus -palvelussa.

Muropaketin arvosteluissa Soul kehuttiin yhdeksi vuoden parhaista leffoista, mutta Wonder Woman 1984 lytättiin täysin.

Viiden tähden arvoiseksi rankatusta Soulista todettiin muun muassa seuraavaa:

”Pixar tekee taas eräänlaisen ihmeen ja jaksaa hämmästyttää, sillä Soul on kaikilla osa-alueilla mestarillinen elokuva. Se kuinka tekijöiden intohimo ja luovuus onnistuu puskemaan läpi Mikki Hiiren jättikoneiston ilahduttaa vuodesta toiseen. Soul on kuin elokuvan muodon ottanut eksistentiaalinen kriisi, joka kuitenkin uskoo ihmisen kykyyn tehdä hyvää, löytää oma paikkansa ja onnellisuutensa kaiken paskan keskeltäkin. Se kuulostaa kirjoitettuna kornilta, mutta on totta ainakin elokuvan keston ajan ja todennäköisesti useille katsojille pitkään sen jälkeenkin.

Arvostelu | Pixarin uusi Soul-elokuva on joulun ihme – Viiden tähden mestariteoksen voi katsoa heti ensi-iltapäivänä kotisohvalta

Vain yhden tähden saanut Wonder Woman 1984 lytättiin muun muassa näin:

”Wonder Woman 1984:ssa ei ole päätä eikä häntää. Sen käsikirjoitus on kuin kännissä kirjoitettu viritelmä, jota kukaan ei ole vaivautunut editoimaan ja muokkaamaan. Mukaan on isketty kaikki mahdolliset ideat, joista ainutkaan ei toimi yksinään saati sitten koherenttina kokonaisuutena. Jatko-osa yrittää ilmeisesti vetää yhtäläisyysviivoja Ronald Reaganin ajan ja Donald Trumpin välille, mutta ei todellakaan onnistu sanomaan tai kommentoimaan nykyhetkeä tai mennyttä juppiaikakauden alkua millään tapaa. Leffassa on liikaa kaikkea, mutta siitä huolimatta se laahaa, jumittaa ja hyppii töksähdellen kohtauksesta toiseen.

Arvostelu | Odotettu Wonder Woman 1984 on luokatonta roskaa, jossa ei toimi yhtikäs mikään