UUSIMMAT

Helsingin legendaarisesta Tavastia-klubista kertova dokumenttielokuva saa ensi-iltansa tietysti Tavastialla

20.12.2021 11:45 | Muropaketin toimitus

Tavastiasta kertovan Sitten ajat muuttuivat -dokumentin erikoinen ensi-ilta on helmikuun alussa.. Tavastialla.

Legendaarisen Tavastia-klubin 50-vuotisesta historiasta kertova uutuuselokuva Sitten ajat muuttuivat saa maailmanensi-iltansa Tavastialla 2.2.2022. dokumenttielokuvafestivaali DocPointin ja Tavastia-klubin toimesta.

Dokumentti kertoo Tavastia-klubin värikkäistä vaiheista vuodesta 1970 lähtien.

Tavastian pitkästä historiasta kertovassa elokuvassa ääneen pääsevät muun muassa Jussi Raittinen, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Aija Puurtinen, Ville Valo, Sanni ja Jare & VilleGalle.

Dokumentti käsittelee musiikkihistoriaa artistien henkilökohtaisten kokemusten kautta, mutta se on myös kertomus koronan vaikutuksista Tavastian sekä artistien elämään. Juhlavuodesta tulikin selviytymistarina ja dokumentista elokuva ihmisten kaipuusta yhteisten musiikkielämysten äärelle.

Tavastialla järjestettävän näytöksen jälkeen ohjaaja Antti Kuivalainen kertoo elokuvan tekemisestä ja vastaa yleisön kysymyksiin. Tarkemmat tiedot ja liput löytyvät täältä.

Monitoimimies Antti Kuivalainen on ohjaaja, leikkaaja, videokuvaaja, valosuunnittelija ja valokuvaaja. Hän on tehnyt runsaasti yhteistyötä muun muassa Ismo Alangon, J. Karjalaisen ja Kimmo Pohjosen kanssa.

Kuivalainen on tehnyt lukuisia tv-ohjelmia, joiden lisäksi filmografiasta löytyvät esimerkiksi:

– Kiusatut – tarinoita selviytymisestä, Tv-dokumentti 2016 (Endemol Shine / YLE)
– J.Karjalainen: Meripihkahuone, musiikkivideo 2013
– Ruisrock – 40 vuotta rokkia ja rakkautta, dokumentti 2010 (ValoAntti/YLE)
– Don Huonot: Musiikkia lehmille, dokumentti 2003 (ValoAntti / YLE)

DocPoint järjestetään 21. kerran Helsingissä 31.1.–6.2.2022. Tarjolla on yhteensä noin sata dokumenttielokuvaa. Ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 10.1.2022, jolloin myös näytöskohtaiset liput tulevat myyntiin. Osa ohjelmistosta on katsottavissa verkkonäytöksinä koko Suomessa.

Kuva: Antti Kuivalainen / Otsikkokuva: Stefan Bremer