Helsinkiin aukeaa uusi elokuvateatteri samoihin aikoihin kun Maxim suljetaan

28.11.2014 08:07 | Muropaketin toimitus

Kino Sheryl

Kerroimme eilen perinteikkään Maxim-elokuvateatterin sulkevan ovensa Kluuvikadulla toukokuussa 2015. Suru oli suuri, mutta nyt on taas syytä myhäilyyn.

Nimittäin: Helsingin Arabianrantaan aukeaa täysin uusi elokuvateatteri vuoden 2015 alkupuolella.

Kino Sheryl tulee esittämään sekä vaihtoehtoisempaa art house –ohjelmistoa että suursuosikkeja. Kino Sheryl tarjoaa samalla mahdollisuuden päästä näkemään samassa talossa toimivan Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksen tuotantoa. Tulevia ensi-iltoja tai muita näytöksiä ei ole vielä tässä vaiheessa paljastettu.

Elokuvateatterin taustalla on Aalto-yliopiston taideopiskelijoiden järjestö TOKYO ry. Teatterin ohjelmisto ei kuitenkaan ole TOKYO:n mukaan suunnattu ainoastaan opiskelijoille, vaan koko Helsingin elokuvayleisöille. 300-paikkainen sali on saatu käyttöön Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululta, joka on mukana tukemassa teatteria.

”Alun perin idea tuli elokuvatuotannon professoriltamme Aleksi Bardylta, joka on yhä mukana hankkeessa. Opiskelijavoimin tätä kuitenkin ensisijaisesti tehdään”, kertoo Kino Sherylin hallituksen puheenjohtaja Julia Elomäki, elokuvatuotannon opiskelija Aalto ARTSista.

Sheryl

Lisätietoa uudesta teatterista löytyy sen kotisivuilta.

Lue myös: Helsingin kulttuurielämä köyhtyy taas: Maxim-elokuvateatteri suljetaan

Teksti: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat