“Historian sairain elokuva” täytti 40 vuotta – Nyt puhuu ohjaaja, jonka Faces of Death on kielletty 46 maassa: “En jaksanut enää tehdä leffoja eläimistä”

03.10.2018 06:15 | Muropaketin toimitus

Conan LeCilairen ohjaama, ihmisten ja eläinten kuolemaa graafisesti esittelevä “shockumentary” Faces of Death julkaistiin vuonna 1978.

Shokeeraavaa dokumenttimateriaalia esittelevät “shockumentaryt” yleistyivät 1970-luvun lopulla. Conan LeCilairen ohjaama Faces of Death on yksi tuon ajan järkyttävimpiä elokuvia. Sekä ihmisten että eläinten kuolemia näyttävä elokuva on “kielletty 46 maassa” ja poiki myös oikeusjutun 80-luvulla, kun kahden koulutytön perheet haastoivat lukionsa oikeuteen elokuvan näyttämisestä koululuokassa.

Salanimellä esiintyvä LeCilaire ei enää tee elokuvia, vaan asuu Coloradossa perheineen ja omistaa asekaupan.

Snap Judgementin podcastissa ohjaaja kertoo päätyneensä elokuva-alalle luontoelokuvia tekevän isänsä myötä. Hän kuitenkin sanoo kyllästyneensä kuvaamaan elokuvissa eläinten kuolemaa ja halunneensa siirtyä kunnianhimoisempaan suuntaan – kuvaamaan ihmisten kuolemaa.

Faces of Death täyttää tänä vuonna 40 vuotta, mutta ohjaaja myöntää, että monet kulttielokuvan puhutuimmista kohtauksista eivät ole aitoja. Osa elokuvan kuolinkohtauksista kuvattiin lavastettuna.