Hittisarja The Handmaid’s Talen lähteenä toiminut romaani saa jatkoa, Margaret Atwood lupasi

29.11.2018 13:22 | Muropaketin toimitus

Samannimisen hittisarjan taustalla oleva romaani, Margaret Atwoodin kirjoittama The Handmaid’s Tale, julkaistiin jo vuonna 1985.

Yli 30 vuotta alkuperäisen romaanin julkaisun jälkeen kirjailija Margaret Atwood on luvannut jatko-osan kirjalleen ensi vuoden syyskuulle. Dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva The Handmaid’s Tale (suomeksi Orjattaresi) julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1985 ja sen pohjalta tehty tv-sarja on palkittu Emmyillä.

Atwoodin tuleva romaani on nimeltään The Testaments ja se sijoittuu 15 vuotta alkuperäisen romaanin loppukohtauksen jälkeen. Tarinaa kirjassa kertoo kolme naispuolista hahmoa. Kirjailija lupasi Twitter-päivityksessään, että kirja julkaistaan syyskuussa 2019.

Siitä ei ole julkistettu tietoa, ottaako Atwoodin tuleva romaani inspiraatiota tv-sarjasta vai onko se täysin itsenäinen jatko alkuperäiselle romaanille. The Handmaid’s Tale -tv-sarjan toinen tuotantokausihan jo siirtyi aikajanalla Atwoodin romaanin ulkopuolelle.

Tv-sarjan on kerrottu palaavan ruutuihin kolmannen kauden myötä ensi vuoden puolella. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicilla.