UUSIMMAT

Hobitti-ohjaaja Peter Jackson on löytänyt uuden elokuvan to do -listalleen

25.10.2016 10:50 | Tatu Junni

PJ

Peter Jackson sai kolmannen ja viimeisen Hobitti-elokuvan julkaistua joulukuussa 2014. Sen jälkeen ohjaaja ei ole puhunut uusista elokuvista mitään konkreettista, mutta nyt Jackson on löytänyt uuden projektin täyttämään kalenterinsa.

The Hollywood Reporterin mukaan Peter Jackson käsikirjoittaa ja tuottaa scifi-fantasiakirjaan Mortal Engines -pohjautuvan elokuvan. Hän ei kuitenkaan ohjaa elokuvaa itse, vaan on uskonut tämän tehtävän ”pitkäaikaiselle suojatilleen” Christian Riversille, joka ei ole ennen elokuvia ohjannut.

Peter Jacksonin lisäksi Mortal Enginesin käsikirjoitusta ovat olleet tekemässä kaksi muuta Tolkien-filmatisoinneista tuttua nimeä: Jacksonin vaimo Fran Walsh sekä Philippa Boyens.

Aiheesta voi lukea laajemmin THR:n artikkelista:

Peter Jackson to Adapt Sci-Fi Fantasy ’Mortal Engines’

Philip Reevesin kirjoittama Mortal Engines on julkaistu suomeksi nimellä Kävelevät koneet (Karisto, 2004). Nuortenromaanin kuvaus kuuluu seuraavasti:

Eletään post-apokalyptisessa tulevaisuuden maailmassa, missä kaupungit liikkuvat moottorien ja telaketjujen varassa kuivunutta merenpohjaa pitkin siepaten ja käyttäen ”ravinnokseen” toisiaan. Ihmiskunnan kehitys on taantunut, niin että nykyajan teknisistä laitteista on tullut kallisarvoisia arkeologisia löytöjä, joita säilytetään museoissa. Tällaisessa museossa harjoittelijana työskentelevä 15-vuotias Tom joutuu idolinsa, keksijäinsinööri Valentinen työntämänä Lontoon jätekuiluun yhdessä rujokasvoisen Hester-nimisen tytön kanssa. Nuoret tarpovat kulkukaupunkien mylläämässä, metsästysmaaksi kutsutussa maastossa, eksyvät villeihin merirosvokaupunkeihin ja pakenevat Valentinen takaa-ajoon lähettämää Shrike-nimistä marssijaa, ihmisrobottia. Lopulta he liittyvät alueellista darwinismia vastustavaan ryhmään, joka pyrkii suojelemaan maapallon viimeisiä luonnonkauniita alueita Valentinen joukon tuhoyrityksiltä. Tom ja Hester käyvät uhkarohkeaan, loppuun saakka hengen-vaaralliseen puolustusiskuun ja saavat siihen tietämättään tukea Valentinen tyttäreltä Katherinelta. Ratkaisun hetkillä tulee ilmi monia uskomattomia asioita…