Uusimmat

Hollywoodin tuottajalegenda haukkui Watchmen-elokuvan lopetuksen – ja tarjosi tilalle kamalaa vaihtoehtoa

27.02.2014 12:20 Muropaketin toimitus

Watchmen-elokuvan lopetus poikkesi ronskisti lähdeteoksen eli Alan Mooren ja David Gibbonsin sarjakuvan versiosta. Lukuisista hittielokuvista tuttu tuottaja Joel Silver olisi halunnut kuitenkin nähdä vieläkin radikaalimman irtioton alkuperäismateriaalista.

Joel Silver suunnitteli eräässä vaiheessa omaa Watchmen-elokuvaa yhdessä ohjaaja Terry Gilliamin kanssa. Projekti haudattiin ja lopulta Zack Snyder kiinnitettiin filmatisoinnin ohjaajaksi. Tuoreessa haastattelussa Silver julistaa Snyderin olleen jopa liian uskollinen Alan Mooren käsikirjoittamalle tarinalle.

Terry Gilliamin ja Joel Silverin versiossa koko Watchmenin kolmas näytös olisi kirjoitettu uusiksi. ”Sen sijaan että olisi vienyt homman intergalaktiselle tasolle, mikä oli liian raskasta ja pöhköä, hän [Gilliam] olisi painottanut Tohtori Manhattanin vaikutusta maailmantalouteen ja poliittiseen rakenteeseen”, Silver paljasti Coming Soon -sivustolle.

”Intergalaktista tasoa” ei nähty kyllä Zack Snyderinkään versiossa, mutta mitäs yksityiskohdista. Annetaan Silverin jatkaa:

”Gilliamin versiossa Ozymandias suostutteli Manhattanin palaamaan ajassa taaksepäin ja estämään syntynsä. Tämän seurauksena alkunsa saaneen aikapyörteen vaikutuksesta kaikki Watchmenin hahmot olisivat olleet olemassa vain sarjakuvahahmoina”.

Tuota…

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

o Watchmen-elokuvan ”Rorschach” Jackie Earle Haley: ”Alan Moore on nero, mutta myös huru-ukko, jolle on jäänyt rooli päälle” 20.2.2014
o Vapaudenpatsas, WTC-tornit, ydinpommi… Neljä studion hylkäämää Watchmen-elokuvajulistetta vuodelta 2009 26.9.2013
o ”Tunnevammaista porukkaa!”: Sarjakuvalegenda Alan Moore haukkui supersankarit ja niiden lukijat maanrakoon 26.11.2013

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Coming Soon