Hugh Grant kertoo miksi lopetti näyttelemisen seitsemän vuoden ajaksi: ”Hyväpalkkaiset työt hävisivät hetkessä”

30.11.2020 09:24 | Muropaketin toimitus

Hollywood luovutti Hugh Grantin suhteen vuonna 2009 julkaistun kalkkunan takia.

Hugh Grant kertoo Los Angeles Timesin jutussa syistään lopettaa näyttelijäntyöt noin seitsemän vuoden ajaksi Did You Hear About The Morgans? – Avio-onnea Morganeiden tapaan -elokuvan jälkeen.

Flopannut leffa ilmestyi vuonna 2009 ja oli näyttelijän mukaan viimeinen naula arkkuun, sillä Grant oli kyllästynyt Hollywoodin ja elokuvabisnekseen jo pari vuotta aiemmin julkaistun Music And Lyricsin aikoihin.

– Vuodesta 2005 eteenpäin oma asenteeni ei auttanut asiaa. Music and Lyrics -elokuvan jälkeen olin jo saanut tarpeeksi ja halusin luovuttaa, mutta sitten menin ja tein vielä Sarah Jessica Parkerin kanssa kunnon kalkkunan. Siinä vaiheessa myös Hollywood luovutti minun suhteeni, Grant sanoo.

– Hyvinpalkkaiset pääosaroolit hävisivät hetkessä. Se oli vähän noloa, mutta ainakin minulla oli aikaa tehdä elämässäni kaikkea muuta, näyttelijä jatkaa.

Grant teki comeback vuoden 2016 vallan mainiossa Florence Foster Jenkins -elokuvassa, jonka jälkeen töitä on taas riittänyt. Grantin tuorein työ on The Undoing -minisarja, murhamysteeri jonka kuudes ja samalla viimeinen jakso tuli tarjolle HBO Nordiciin tänään.

Siitä todettiin Muropaketin arvostelussa muun muassa seuraavaa:

”The Undoing eroaa hieman muista vastaavantyyppisistä rikosdraamasarjoista, sillä siinä katsojalle paljastetaan hyvin vähän. Vahvaan tunnelmaan nojaavassa tarinassa ei esimerkiksi päästä tutustumaan poliisin selvitystyöhön, ei kerrata todistusaineistoa muuten kuin oikeussalissa, eikä päästetä katsojaa kovinkaan lähelle hahmoja. Bier luottaa ohjauksessaan ulkopuolisuuteen ja jopa tietynlaiseen tarinalliseen kylmyyteen, jonka myötä hahmoja ja heidän mahdollista syyllisyyttään pääsee tutkailemaan matkan päästä ilman selkeää tunneyhteyttä.”

Arvostelu | Nicole Kidmanin ja Hugh Grantin tähdittämä The Undoing on riittävän omaperäinen murhamysteerisarja, jonka viimeistä jaksoa jäimme odottamaan suurella pelolla

Muropaketin uusimmat