Huhu: Kauhea kankkunen -ohjaajan Batman-spin-off kierrättää Alan Mooren klassista Jokeri-tarinaa

10.03.2018 10:10 | Muropaketin toimitus

Batman: The Killing Joke

Omassa elokuvassaan Jokeri nähdään epäonnistuneena koomikkona. Syntytarina ottaa inspiraatiotaan Martin Scorsesen vuonna 1982 ohjaamasta King of Comedysta.

The Wrapin uutisen mukaan Jokerin oma elokuva saattaisi ottaa vaikutteita Alan Mooren ja Brian Bollandin vuonna 1988 julkaisemasta sarjakuvasta The Killing Joke, jota monet pitävät tärkeimpänä Jokeri-tarinana. Uutisen mukaan 1980-luvulle sijoittuva elokuva esittäisi Jokerin koomikkona, josta tulee Gothamin rikollispomo epäonnistuttuaan yleisön edessä.

Aiemmin jo julkistettiin, että tulevan Jokeri-elokuvan ohjaa Kauhea kankkunen -elokuvien Todd Phillips. Hän myös toimii toisena käsikirjoittajana yhdessä Scott Silverin (The Fighter) kanssa.

Elokuvan on viitattu olevan Scorsese-tyyppinen, synkkä tarina Gothamin alamaailmasta. Sen kerrotaan ottavan vaikutteita Martin Scorsesen vuonna 1982 ohjaamasta King of Comedysta, jossa pääosaa harhaisena koomikkona esitti Robert De Niro. Scorsesen on myös kerrottu toimivan elokuvan tuottajana.

Tätä tietoa elokuvaprojekti sijoittuu nykyisten DC-elokuvien tarinauniversumin ulkopuolelle. Viimeisimpänä tietona Jokerin rooliin on kaavailtu Joaquin Phoenixia, mutta tätä ei ole virallisesti vielä vahvistettu.

Elokuvan julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa.