Huhu: X-Men-tähti ei saa tehdä elokuvia kolmeen vuoteen veronkierron takia

15.08.2018 17:00 | Muropaketin toimitus

X-Men: Days of Future Past -elokuvassa nähtävä Fan Bingbing saattaa saada rikkeensä vuoksi kolmen vuoden näyttelykiellon. Hän on Kiinan kovapalkkaisimpia näyttelijöitä.

X-Men: Days of Future Past -elokuvassa Blinkiä esittävä Fan Bingbing hiljensi sosiaalisen median kanavansa alkukesästä, mikä sai näyttelijän fanit huolestumaan. Nyt Varietyn uutisen mukaan on julkistettu, että häntä syytetään veronkierrosta, mikä saattaa johtaa jopa kolmen vuoden työkieltoon elokuvien parissa.

Syytökset tulivat päivänvaloon ensimmäisen kerran jo toukokuussa, jolloin kiinalainen televisiojuontaja väitti, että hänellä on todisteita siitä, että näyttelijä on tehnyt useita sopimuksia samasta elokuvaprojektista. Ainoastaan yksi näistä sopimuksista on kuitenkin toimitettu tiedoksi veroviranomaisille.

Näyttelijä kiisti syytökset, mutta kiinalaiset viranomaiset ilmoittivat ottavansa asian tutkittavaksi. Nähtäväksi jää, miten tämä vaikuttaa hänen tulossa oleviin elokuviinsa, joista etenkin yhdessä Jessica Chastainin, Penélope Cruzin, Marion Cotillardin ja Lupita Nyong’on kanssa kuvattava 355 herätti runsaasti huomiota keväällä Cannesin elokuvafestivaaleilla.

Fan on yksi Kiinan korkeimmin palkattuja näyttelijöitä, vaikka länsimaiselle yleisölle hän onkin parhaiten tunnettu X-Men-elokuvasta. Hän tulonsa vuonna 2016 olivat CBR:n mukaan noin 17 miljoonaa dollaria.

Muropaketin uusimmat