Huhupartio: Daniel Radcliffelta vielä yksi Harry Potter -elokuva

18.07.2016 10:40 | Tatu Junni

J.K. Rowlingin käsikirjoittaman Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -trilogian avausosa täyttää valkokankaat syksyllä. Jos tuoreisiin huhuihin on luottaminen, spin-offin lisäksi luvassa on ennen pitkää myös uusi Harry Potter -elokuva.

Harry Potterin sankarikolmikon myöhäisemmistä vaiheista kertovan Harry Potter And The Cursed Child -näytelmän kirjasovitus julkaistaan Suomessa syksyllä.

NME:n uutisen mukaan luvassa saattaa olla myös elokuva, vaikka Rowling mokoman tekemisen keväällä kielsikin. Asiaan tosin viittaavat vasta Warner Bros. Entertainmentin rekisteröimät tavaramerkit, eli huhu on todella hutera.

Mutta sitten taas:

Lisää vettä myllyyn on saatu Daniel Radcliffelta, joka ilmoitti pari viikkoa sitten olevansa valmis palaamaan Harry Potterin rooliin, ”jos käsikirjoitus on tarpeeksi hyvä”. Eli sama suomeksi: jos Radcliffen kovasti kehuma Rowling on mukana, eikä elokuvaa tehdä vain Warner Bros.:in rahanhimon nimissä.

Mikäli Harry Potterin myöhäisemmistä vaiheista kertova elokuva tosiaan toteutuu, saapuu se teattereihin vasta 2020-luvun puolella. Tämä on varmasti vain hyvä, sillä elokuvan uskottavuuden kannalta on olennaista, että avainnäyttelijät ovat oikeasti iäkkäämpiä kuin Kuoleman varjelusten (2011) lopussa. Kaikki varmasti muistavat, miten kömpelösti Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint oli ”vanhennettu” tuon elokuvan loppukohtaukseen…

Harry Potter And The Cursed Child -näytelmän kantaesitys nähtiin Lontoon Palace Theatressa kesäkuun alussa. Syksyllä ilmestyvän kirjasovituksen juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Harry Potterin elämä on aina ollut haasteellista, eikä se tunnu helpottuvan nyt, kun hän on ylityöllistetty Taikaministeriön virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä. Samaan aikaan kun Harry rimpuilee menneisyytensä kanssa, Albus, hänen nuorin poikansa, kipuilee perheensä henkisen perinnön kanssa. Perinnön, jota hän ei koskaan halunnut harteilleen. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa yhteen pahaenteisesti, sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden. Toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.”

Muropaketin uusimmat